CASE STUDY

Altijd in opperste staat van paraatheid!

XEED projectoren belichten de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum

Download de case study (PDF)

XEED projectoren altijd paraat dankzij hoge beschikbaarheid


Na de installatie van de projectoren kregen wij van de mensen van het museum echt te horen: Wow, wat is hier gebeurd? Het verschil met de lampprojectoren is echt groot.

Marco van Zuidam, Contractbeheerder Heijmans

Het Nationaal Militair Museum

Het NMM is ontwikkeld op de locatie van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het museum neemt de bezoeker mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt het verhaal van militairen en veteranen. In zes themaruimtes wordt getoond hoe de krijgsmacht verweven is met de samenleving. Veel grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn van dichtbij te bezichtigen.

Bouwer Heijmans is een Publiek Private Samenwerking (PPS) aangegaan met de Rijksoverheid voor het Nationaal Militair Museum voor een periode van 25 jaar

De aanleiding

Bouwer Heijmans is een Publiek Private Samenwerking (PPS) aangegaan met de Rijksoverheid voor het Nationaal Militair Museum voor een periode van 25 jaar. Het PPS-project omvat zowel het ontwerp en de realisatie als het beheer en het onderhoud van het museum en de exposities.

Zo heeft Heijmans een budget voor het beheer en onderhoud van het audiovisuele gedeelte van het museum. Een lagere beschikbaarheid van de tentoonstelling, door uitval of onderhoud, wordt evenredig in mindering gebracht op het budget. Na de eerste vijf jaar met lamprojectoren gewerkt te hebben, werd het voor Heijmans duidelijk dat men naar een alternatief moest zoeken om de volgende vijf jaar goed door te komen.

XEED Projectoren spelen grote rol in het Nationaal Militair Museum

De keuze voor Canon

Heijmans heeft bij leveranciers in de markt navraag gedaan waaruit een aantal bekende partijen naar voren kwamen, waaronder Canon. “De keuze voor Canon was snel duidelijk vanwege de hoge beeldkwaliteit en de beschikbaarheid van 20.000 branduren. Naast een goede ondersteuning hebben zij ook een verlengde fabrieksgarantie afgegeven zodat we met zekerheid de einddatum van het contract zouden halen. Op basis hiervan hebben wij een RFP in de markt gezet die door Rapenburg Plaza is gewonnen. Zij hebben de Canon projectoren geleverd die we nu in gebruik hebben”, aldus Marco van Zuidam, Contractbeheerder Heijmans.

Wow-effect

“De bezoekers van het museum zie je nu veel aandachtiger stilstaan bij de projecties. Maar de meesten komen voor het eerst, dus die zien niet het verschil. Dat is wel anders voor de medewerkers. Na de installatie van de projectoren kregen we te horen: ‘Wow, wat is hier gebeurd?’ en meer enthousiaste reacties. Technisch is er gewoon zoveel veranderd in de tijd sinds de eerste installatie. Wat dat betreft zijn wij nu weer helemaal up-to-date voor de komende vijf jaar.”

Nationaal Militair Museum, Soesterberg


De brandduur van 20.000 uur is ideaal. Nu kunnen wij tot 2024 met deze projectoren werken, zonder dat er iets vervangen hoeft te worden!

Marco van Zuidam, Contractbeheerder Heijmans


Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?
Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout