ARTIKEL

Ervoor zorgen dat uw team zich op zijn gemak voelt bij de terugkeer naar kantoor

Ontdek hoe de juiste technologie kan helpen

Ervoor zorgen dat uw team zich op zijn gemak voelt bij de terugkeer naar kantoor

Gespecialiseerde printproviders

Onderzoek heeft uitgewezen dat het verminderen van bezorgdheid of angst onder werknemers de op één na grootste uitdaging is waarmee senior managers en HR-specialisten te maken hebben

Veel organisaties in de EMEA-regio heropenen kantoren die tijdens de pandemie lange tijd gesloten waren, sommige langer dan een jaar. Voor veel mensen is het een spannend vooruitzicht om na een lange periode weer samen te komen met collega's, terwijl ondernemers en managers van organisaties graag willen terugkeren naar hun werkplek om samen te werken en om optimaal gebruik te maken van de technologie en faciliteiten op de locatie. Anderen kunnen echter twijfels hebben. Sinds de pandemie zijn mensen zich meer bewust van hygiëne en infectierisico's en is er onzekerheid over de toekomst.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het verminderen van bezorgdheid of angst onder werknemers de op één na grootste uitdaging is waarmee senior managers en HR-specialisten te maken hebben (29%), na de implementatie van gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen (36%) 1 . Het is daarom van essentieel belang dat organisaties ervoor zorgen dat hun medewerkers volledige gemoedsrust hebben op hun werk, en dat ze productief en veilig kunnen samenwerken.

Dit kan betekenen dat kantoorruimten opnieuw moeten worden ingericht en werkprocessen moeten worden aangepast, of mensen nu fulltime naar kantoor terugkeren of hybride werken. Met de juiste oplossingen is dit echter haalbaar.

Canon is de juiste partner om u te ondersteunen bij deze overgang

Oplossingen voor veiligheid en beveiliging

Tegelijkertijd zorgt technologiebeheer op afstand ervoor dat fysiek contact met gedeelde contactpunten tot een minimum wordt beperkt. Met de Canon PRINT Business-app kunnen gebruikers bijvoorbeeld vanaf elke locatie toegang krijgen tot printers en deze bedienen, waardoor het contact met gedeelde apparaten wordt beperkt. De app ondersteunt ook documentverwerking en -beheer, waardoor de productiviteit wordt verbeterd en samenwerking eenvoudiger wordt, waar het personeel zich ook bevindt.

In een werkruimte die steeds meer touchless wordt en waarin apparaten via internet werken, is het ook erg belangrijk om te kijken naar de beveiliging. Gebruikers moeten documenten en informatie veilig kunnen delen, opslaan, vastleggen en printen, en zijn mogelijk op hun hoede voor de risico's van het verzenden van gevoelige informatie via een wireless verbinding. Canon-oplossingen maken gebruik van end-to-end codering om informatie veilig te houden tijdens de overdracht, en maatregelen zoals wachtwoordbeveiliging om ervoor te zorgen dat prints niet worden meegenomen door de verkeerde mensen. Met Canon's Digital Transformation Services kunt u bijvoorbeeld de hoeveelheid papier die op kantoor wordt verwerkt of verspreid verminderen door digitale postkameroplossingen te introduceren waarmee binnenkomende documenten elektronisch worden verspreid.

Beveiligingsproblemen zijn ook van toepassing op mensen die vanuit huis werken en een belangrijk doelwit zijn voor cybercriminelen: 85% van de leidinggevenden gaf aan dat ze in de eerste twee maanden van de pandemie meer cyberaanvallen hebben gehad dan voor de pandemie4. Deze oplossingen van Canon zijn ontworpen om gegevens en informatie te beschermen, of deze nu worden geprint of gedeeld in de cloud. De toekomst van werk is hybride. Zelfs vóór de pandemie werkten mensen al steeds vaker verschillende dagen op verschillende locaties - het kantoor van de organisatie, thuis of in een coworking-ruimte - en deze flexibelere werkstijl zal naar verwachting heel gewoon worden.

Sommige mensen, en dat kunnen zowel werknemers als hun werkgevers zijn, maken zich misschien zorgen over het wisselen van werkomgeving en de invloed die dit kan hebben op de productiviteit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de overgang van een externe naar een fysieke werkplek naadloos verloopt, dat mensen nog steeds gemakkelijk kunnen samenwerken met collega's die zich niet op dezelfde locatie bevinden en er zeker van zijn dat ze beschikken over alles wat ze nodig hebben, waar ze ook zijn. Canon uniFLOW en uniFLOW Online zijn ontwikkeld om naadloze workflows voor informatie en documenten te ondersteunen. Deze softwareoplossingen kunnen ook worden geïntegreerd met andere veiligheids- en beveiligingsfuncties, zoals contactloze ID-kaarten voor het betreden van gebouwen, om de werknemerservaring veilig, comfortabel en productief te maken.

Zorgen over hygiëne en beveiliging zijn niets nieuws en Canon werkt dan ook al jaren aan veilig en eenvoudig gebruik van Canon-technologie in meerdere scenario's. Na de pandemie zijn dit prioriteiten, waarbij onzekerheid de bezorgdheden alleen maar groter maakt. Canon kan u echter helpen bij de overgang naar een toekomst met meer zekerheid.

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout