Vergroot de beveiliging van uw printers met Canon’s Managed Print Services
Verbeter uw Office Security met Canon's Managed Print Services
Hoe beschermt u uw bedrijfsgegevens in het tijdperk van het Internet of Things? Download het IoT-beveiligingsrapport en ontdek hoe u in 4 stappen uw ‘connected’ kantooromgeving kunt beschermen.
Informatie is nog nooit zo waardevol en zo gemakkelijk beschikbaar geweest als vandaag de dag. Met de toename van flexibel werken, mogelijk gemaakt door geavanceerdere mobiele apparatuur, groeien ook de risico's die zijn verbonden aan het werken met vertrouwelijke gegevens. Voor organisaties betekent dit een voortdurende strijd - medewerkers moeten efficiënt kunnen werken, terwijl de netwerkbeveiliging optimaal moet zijn voor een overvloed aan met elkaar verbonden apparaten en locaties.
Het kantoor vormt het hart van de meeste organisaties, waar deze apparaten en de mensen die ze gebruiken, elkaar kruisen. Hoewel innovatie de kantooromgeving een ander gezicht geeft, blijft dit het meest poreuze gedeelte van de bedrijfsbeveiliging. Met elke dag nieuwe eindpunten op de werkplek, zijn IT- en beveiligingsteams constant bezig om ervoor te zorgen dat de beveiliging zo minimaal mogelijk wordt bedreigd. Maar in veel organisaties wordt dit risico bij dagelijks gebruikte apparaten over het hoofd gezien. Ondanks een groeiende hoeveelheid smartphones, tablets en verbonden apparaten, vormen de apparaten die we als vanzelfsprekend beschouwen, vaak de grootste bedreiging.
De gecombineerde inzet van medewerkers en de technologie moet fungeren als eerste verdedigingslinie als het gaat om beveiliging van de kantooromgeving. Terwijl de komst van nieuwe en geavanceerde innovaties in de werkomgeving veel aandacht blijft trekken, worden beveiligingsteams overal geconfronteerd met nieuwe uitdagingen - telefoons die in de trein achterblijven, gesprekken die in openbare ruimten plaatsvinden, en vertrouwelijke documenten die op printers blijven liggen. Met alle aandacht voor het Internet of Things (IoT), wordt al snel vergeten dat printers en scanners die met elkaar verbonden zijn, deel uitmaken van dit groeiende ecosysteem.
Bijna één op de twee (47%) managers van bedrijven in EMEA kent gevallen van documenten die binnen de organisatie wegraken, terwijl 46% wordt geconfronteerd met medewerkers die buiten hun organisatie documenten kwijtraken. Download het IoT-beveiligingsrapport voor uitgebreide informatie. Het is duidelijk dat er stappen moeten worden ondernomen als het kantoor een betekenisvolle rol moet spelen in de verdediging tegen potentiële bedreigingen van de informatiebeveiliging.
Bij het printen van documenten die vertrouwelijke informatie bevatten, is het bijvoorbeeld van cruciaal belang dat geprinte exemplaren alleen toegankelijk zijn wanneer de verzender ze letterlijk zelf bij de printer komt ophalen. Zonder deze belangrijke maatregel gebaseerd op een beveiligde printoplossing, kan informatie in het publieke domein blijven liggen.
Hoewel dit een onschuldig iets lijkt, kunnen de gevolgen van en onzorgvuldig omgaan met informatie een grote impact hebben. De dreiging van boetes en eventuele reputatieschade kunnen organisaties blijvend schade berokkenen. Maar medewerkers die goed geïnformeerd zijn en zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid als het gaat om gegevensbeveiliging, vormen de beste verdediging tegen potentiële problemen.
Het onderhoud van nieuwe en bestaande hardware kan ook beveiligingsperikelen opleveren, terwijl oudere apparaten vaak over het hoofd worden gezien.
Neem de printer. De printer wordt nog steeds elke dag gebruikt, is verbonden met het bedrijfsnetwerk en verwerkt vaak de meest vertrouwelijke informatie van een organisatie.
Hoewel het netwerk waarop de meeste printers draaien onderdeel is van het beveiligingsbeleid, verzuimen veel organisaties printers mee te nemen in dit beleid. De apparatuur is daardoor kwetsbaar en een beveiligde printoplossing ontbreekt. De printer wordt gezien als kantoorapparatuur, een randapparaat. Maar kantoorapparatuur is vandaag de dag veel geavanceerder dan vroeger, met ingebouwde harde schijven, besturingssystemen en mogelijkheden tot communicatie met Cloud-oplossingen.
Organisaties moeten ook niet vergeten dat de meeste apparaten een harde schijf bevatten, vergelijkbaar met die in een computer. Het risico op ongewenste inbreuk kan verder worden teruggedrongen door ervoor te zorgen dat gegevens worden versleuteld en uitsluitend toegankelijk zijn voor medewerkers met adequate rechten. Ook moeten verouderde gegevens op verantwoorde wijze worden vernietigd.
Als het aankomt op kantoorbeveiliging, vormen robuuste richtlijnen en procedures nog maar de helft van de oplossing. Organisaties moeten ervoor zorgen dat ze niet over de eerste horde struikelen en de mensen en apparaten over het hoofd zien die zich recht voor hun neus bevinden.
De invoering van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een wake-up call en een urgent geheugensteuntje voor organisaties om alle aspecten van hun kantoorbeveiliging te beoordelen en te heroverwegen.
Er zijn eenvoudige stappen die organisaties kunnen nemen om te voldoen aan de richtlijnen van deze verordening. Een belangrijke stap is dat organisaties hun medewerkers uitgebreid informeren over het beveiligingsbeleid, evenals over de persoonlijke verantwoordelijkheid die zij hebben om vertrouwelijke gegevens veilig te houden.
Als u meer wilt weten over de bescherming van uw kantooromgeving tegen zowel interne als externe informatiebedreigingen, bekijk dan de opname van ons webinar.
Verbeter uw Office Security met Canon's Managed Print Services
Bescherm uw documenten en voorkom kostbaar gegevensverlies met de geïntegreerde beveiligingsoplossingen van Canon
Bekijk hier het webinar met Ken Munro, beveiligingsexpert van Pen Test Partners, informatiebeveiliging in de IoT-connected kantooromgeving
Lees ons rapport over werkplekbeveiliging om uw IoT-connected kantooromgeving te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.
Heb je een vraag of ben je op zoek naar informatie? Voer hieronder je gegevens in en een van de Canon-experts belt je terug.
Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op
Graag tot ziens
Fout