GRAFISCHE TOEPASSINGEN

Welkom bij de revolutie in geprint behang

Laat ontwerpers zien hoe veelzijdig digitale productie is, en krijg door objecten te printen toegang tot ongekende mogelijkheden

Download het Think Creative Magazine

Wereldwijde trends en revolutionaire mogelijkheden

Naar verwachting heeft de wereldwijde markt voor woningdecoratie in 2020 een waarde van $ 644 miljard dollar. Bent u klaar voor de revolutie in print?

Download het Think Creative Magazine

Bright green plastic chair in front of a wall covered with digitally printed wallpaper in bright green with a fine-lined geometric print.

Een toekomst voor traditie

Anders dan in andere bedrijfstakken is de digitale printtechnologie in de behangindustrie nog niet overal doorgedrongen. Maar nu er een frisse wind door de sector waait, is het een kwestie van tijd voor de nieuwe printmogelijkheden door iedereen worden ontdekt.

Het drukken van behang heeft een lange geschiedenis met veel tradities, en daarom kan de overgang naar digitaal een dappere zet lijken. Lees verder over twee grafische bedrijven die de uitdaging om digitaal behang te printen aandurfden en inmiddels ver voorop lopen in de branche.

Graphicarts Wallpaper Video Still

Digitale productie betekent dat u precies het behang kunt krijgen dat u wilt; de mogelijkheden zijn eindeloos. #UNLEASHPRINT met de ColorWave en fleur saaie slaapkamermuren op met fantastische gepersonaliseerde designs.

Video bekijken

Consumenten zijn op zoek naar de schoonheid van innovatief design

De Wall Vision Group werd in 1905 opgericht in Boras, Zweden en voert merken als Cole & Son, Mr Perswall (een Zweeds, zuiver digitaal merk), en Wall and Deco (een exclusief Italiaans merk van digitaal geprint behang).

Fredrik Larsson, COO van WallVision, zegt: "Onze merken maken deel uit van een lange geschiedenis van behangdesign, maar we blijven constant nieuwe designs en mogelijkheden ontwikkelen. We kunnen bijna met alle technieken printen die in de behangbranche worden gebruikt. We printen op 19e-eeuwse materialen, maar gebruiken ook de nieuwste digitale printapparatuur."Digitale productie heeft een positief effect op een oude markt, en voert ontwerpers en kopers een nieuw tijdperk binnen.

Richard Capp, medeoprichter van Milton & King
Image of a room with one wall exposed brick, and one covered with digitally printed wallpaper in multi-coloured chevrons, a round table, two chairs and a white sofa.

Digitale productie stelt onze traditionele vaardigheden ter discussie

Mr Perswall is opgericht vanuit de wens om behang in kleine oplagen te kunnen printen. Toen de productie eenmaal op gang was gekomen, bleek het merk geen enkele moeite te hebben om ontwerpers te vinden voor hun op maat geprinte behang. Veel ontwerpers waren enorm enthousiast over de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten in grootschalige ontwerpen in plaats van in kleine herhalende patronen.

"Digitale productie stelt onze traditionele vaardigheden op het gebied van drukken ter discussie en zal dat blijven doen. Het verandert ook onze ideeën over het verkopen van behang," zegt Fredrik.

"Ik geloof dat consumenten op zoek zijn naar de schoonheid van innovatief design. Digitale productie biedt fantastische mogelijkheden om te ontwerpen buiten de beperkende begrenzing van de analoge drukcilinders, waardoor de belangstelling voor een product dat eerder als ouderwets werd gezien weer groeit."

Dit is een opwindende tijd om behang te produceren!

Milton & King omarmt nieuwe technologie en ziet zichzelf als 'een pionier in een gewaagd nieuw behangtijdperk'. Bij hun moderne productiemethoden maken ze gebruik van digitale ontwerp- en productietechnieken, social-mediaprofielen en online drukproeven.

Richard Capp, medeoprichter van Milton & King, zegt: "Hoewel we alle romantische ideeën over behang delen, wordt alles bij Milton & King op een digitale pers geproduceerd.

Door de digitale werkwijze kunnen nieuwe ontwerpers de markt betreden en zich zonder hoge opstartkosten als producent van behang aan het publiek presenteren. We hebben nog niet gemerkt dat de digitale productie veel invloed heeft op de markt, [...] maar als bedrijven gaan investeren in commercieel levensvatbare apparatuur voor behang dan zal het behanglandschap drastisch veranderen."

Milton & King verkent graag nieuwe designtrends en test nieuwe technologie. Zij zijn relatief nieuw in de branche, en hun enthousiasme blijkt inspirerend voor zowel ontwerpers als consumenten. Richard gelooft in een mooie toekomst voor het digitaal printen van behang: "Ik denk dat digitale productie een positief effect heeft op deze oude markt. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk. Dit is een opwindende tijd om behang te produceren!"

Loop voorop in modern interieurdecoratie met print, en maak het onvoorstelbare mogelijk

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer


Lees meer over Canon's oplossingen voor op maat gemaakt behang


PRAAT MET HET TEAM VAN CANON
Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout