Whitepaper voor de CFO
over digitale transformatie

Transformeer uw afdelingen in profit centers door processen te optimaliseren

DOWNLOAD HET WHITEPAPER

De digitale transformatie roadmap: een leidraad voor succes

80% van de medewerkers op financiële afdelingen kunnen de doelstellingen met betrekking tot digitalisering onvoldoende bijhouden. Ontdek hoe u een realistische transformatie kunt plannen.

Download het whitepaper

Winding mountain road lit up brightly

Een leidraad voor digitale transformatie voor de financiële afdeling

Financiële afdelingen zijn traditioneel afhankelijk van handmatige processen. Een recent onderzoek onder financiële professionals toonde zelfs aan dat 80% van de financiële professionals toegeeft dat ze moeite hebben om de digitale doelen van hun organisatie te halen. En 66% zegt dat zij meer afhankelijk zijn van papier dan andere afdelingen binnen hun organisatie.


De financiële afdeling heeft een reputatie een kostenpost te zijn en voert een voortdurende strijd om budgetten. Dit zorgt ervoor dat veel financiële managers streven naar meer efficiëntie, het verbeteren van de bedrijfsprestaties en het in evenwicht brengen van risico's met krimpende balansen.


Digitale technologieën vertegenwoordigen de meest efficiënte manier voor moderne financiële managers om deze uitdagingen aan te pakken. Wat betekent digitale transformatie voor de toekomst van de financiële afdeling? En hoe kunnen financiële managers met digitale technologie de financiële afdeling omzetten in een profit center dat de bedrijfsprestaties verbetert?

Het financiële transformatieframework

Er zijn tal van technologieën beschikbaar voor degenen die belast zijn met het transformeren van de manier waarop de financiële afdeling vandaag de dag functioneert. Uitgerust met een digitale roadmap voor het implementeren van deze oplossingen, kunnen financiële afdelingen hun digitale evolutie starten.


Van geautomatiseerde factuurverwerking tot andere financiële oplossingen, de sleutel is om een uitgebreide strategie te ontwikkelen die ervoor zorgt dat deze tools de meeste impact leveren voor organisaties op de korte termijn, terwijl het helpt om vooruitgang te boeken op de lange termijn.

Automatisering van processen

Toekomstgerichte financiële managers zullen automatiserings- en digitaliseringstechnologieën onderzoeken die voor besparingen zorgen en processen stroomlijnen in hun organisatie, zodat zij de ruimte en kans krijgen om te groeien. De invoering van een geautomatiseerde factuuroplossing in de crediteurenfunctie bijvoorbeeld zal meteen tijd, geld en beheer besparen, besteed aan onproductieve en verouderde workflows die het groeipotentieel beperken en de rendabiliteit belemmeren.

De volgende stap voor de financieel manager

Ongeacht de mix van technologieën, kunnen organisaties niet verwachten dat alles van de ene op de andere dag verandert. De toekomstige digitale transformatie voor de financiële afdeling wordt stapsgewijs doorgevoerd en zal in eerste instantie misschien niet de hele afdeling omvatten. Sommige backoffice-werkzaamheden kunnen op korte termijn wellicht nog steeds het best op de traditionele wijze worden begroot, terwijl meer dringende digitale oplossingen worden geïmplementeerd en geïntegreerd in de bredere organisatie.

Digitale transformatie

Duidelijk is dat financiële managers in een positie zitten om een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van hun organisaties. De automatisering en digitalisering van processen die vol zitten met oude processen zoals budgettering, resource, leveranciersmanagement en factuurverwerking kunnen allemaal digitaal leiderschap en progressie uitdragen.


Door deze aanpak realiseert de financiële afdeling ook de indirecte voordelen van het creëren van blijvende waarde voor de organisatie. De invoering van gestroomlijnde en doeltreffende interne financiële processen, ondersteund door een duidelijke financiële transformatiestructuur, kan de groei van de activiteiten in belangrijke mate ondersteunen.


De voordelen zijn voor alle financieel managers overduidelijk. Lagere kosten, verbeterde efficiëntie, strakkere regelgeving en effectievere communicatie met leveranciers en schuldeisers kunnen allemaal worden bereikt als een digitale financiële afdeling wordt omarmd. Voordelen die niet alleen de operationele prestaties van de financiële afdeling verbeteren, maar die bijdragen aan de lopende en langdurige groeiplannen van organisaties.

Lees Canon's whitepaper om te ontdekken hoe u uw digitale transformatie tot een succes maakt

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Ontdek hoe u uw digitale transformatietraject kunt starten

CONTACT OPNEMEN

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout