Rivertrace Engineering 3D Printing Case Study

Case Study: 3D-printen bij Rivertrace Engineering

Rivertrace Engineering is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van controle-instrumenten voor olie en water voor de marine en industriële sectoren. Ze stonden voor de uitdaging om producten snel op de markt te brengen om te voldoen aan de groeiende vraag. 3D-printen bood een oplossing voor deze uitdaging door de levering van snelle, voordelige en productieve R&D-modellen mogelijk te maken. Onderdelen kunnen nu direct in een product worden getest en snel worden geperfectioneerd tot het definitieve concept.

Rivertrace is zo minder afhankelijk van externe leveranciers en kan hierdoor de R&D-kosten terugdringen en producten sneller op de markt brengen. De efficiëntie in het gehele bedrijf is met minimaal 20-25% gestegen.

"De 3D-printoplossing van Canon heeft ons R&D getransformeerd. We hoeven niet meer weken te wachten op onderdelen en binnen een dag kunnen we het proefconcept naar de fabrikant sturen. Het effect op de tijd, kosten en efficiëntie is enorm en ons bedrijf wordt er ook nog eens veel duurzamer van."

Mike Coomber, eigenaar Rivertrace Engineering

Meer Case Studies
Foss Tech

Foss Tech AS

Een mechatronicabedrijf dat gebruikmaakt van 3D-geprinte prototypen

Rivertrace Engineering 3D Printing Case Study

Het verhaal van Rivertrace Engineering

Lees hoe Rivertrace Engineering haar R&D heeft getransformeerd met 3D-printen

PDF downloaden (3285 KB)

Neem contact op met Canon voor meer informatie.

Zet de stap naar innovatieve 3D-oplossingen en -services met Canon.

Contact