De toegankelijkheid van Canon

Canon's streven naar toegankelijkheid

Je ervaring aanpassen

De toegankelijkheid van de Canon-website verbeteren

Contact


Toegankelijkheidsverklaring voor de website van Canon Europe met ingang van oktober 2023


Canon's streven naar toegankelijkheid

Canon Nederland streeft ernaar haar websites, apps en digitale services zo toegankelijk mogelijk te maken. We streven naar aansprekende gebruikerservaringen die uitermate toegankelijk zijn voor iedereen, zodat elke gebruiker de digitale services van Canon kan gebruiken, ongeacht vaardigheden of beperking. Dit dient te worden beschouwd in het kader van ons ideaal dat alle mensen, ongeacht cultuur, gewoontes, taal of ras, samen leven en werken aan het gemeenschappelijke belang. Dat is onze 'kyosei'-bedrijfsstrategie, een diepe overtuiging die ten grondslag ligt aan alles wat we doen. Uitgangspunten voor de voortdurende ontwikkeling van de Canon-website en -apps en het maken van de content daarvoor, zijn best practice-toegankelijkheidsrichtlijnen, zoals WCAG 2.1 en ISO 30071-1.

Je ervaring aan je behoeften aanpassen

Deze site is ontworpen om in de huidige staat te kunnen worden gebruikt, maar bepaalde gebruikers kunnen hun ervaring verbeteren door hun computer aan te passen aan hun individuele behoeften, bijvoorbeeld door de website te laten voorlezen, door het kleurenschema van de website te veranderen of door een groter lettertype in te stellen.

Als je denkt dat dit voor jou geldt, raden we je aan de volgende websites te bezoeken:

WAI's Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer. Daar kun je informatie lezen of video's bekijken over de manier waarop je je computer kunt aanpassen (aan de hand van reeds aanwezige toegankelijkheidsfuncties op je computer, smartphone of tablet of door middel van ondersteunende technologieën).

De toegankelijkheid van de Canon-website verbeteren

De website van Canon is getest door een deskundige toegankelijkheidsaudit en gebruikers met een beperking en daaruit is gebleken dat de toegankelijkheid van de website verbetering behoeft. Er is een plan opgesteld om deze verbeteringen te implementeren. Momenteel werken we aan het oplossen van de volgende problemen:

  • We werken aan een revisie van de alt-tekst van de site en corrigeren de tegenstrijdigheden.
  • We werken aan audiodescriptie voor nog meer video's.
  • We controleren ook de structuur van enkele elementen op onze site om ervoor te zorgen dat ze intuïtief en logisch zijn wanneer ze door schermlezers worden gelezen.
  • We controleren de kleur van sommige koppelingen op onze website, zodat je gemakkelijker kunt zien wanneer tekst een link is.
  • Bovendien worden de tekst- en achtergrondkleuren van enkele tekstvakken en pictogrammen die op de Canon-website worden gebruikt onder de loep genomen om te zorgen dat deze goed leesbaar zijn. Verder wordt ervoor gezorgd dat alle tekst in browsers vergroot kan worden.
  • We werken aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de menu's en de cookiebanner op onze site.
  • We werken aan het verbeteren van de manier waarop enkele elementen op onze site werken voor gebruikers die alleen een toetsenbord gebruiken.
  • We controleren de codering van onze pagina's om ervoor te zorgen dat de woorden op de pagina's goed worden uitgesproken door schermlezers.

Als je wegens een van deze actuele beperkingen niet de gewenste informatie of service op de Canon-website kunt vinden, kun je contact met ons opnemen via accessibility@canon-europe.com. We helpen je dan graag.

Laat het ons weten als je problemen ondervindt bij het gebruik van deze website

We streven er altijd naar de toegankelijkheid van onze website te verbeteren, dus laat het ons weten als je problemen hebt met het gebruik van een bepaalde functie op de site: accessibility@canon-europe.com. We kunnen het probleem sneller begrijpen als je in je verzoek de informatie invult die wordt aangeraden in Contact opnemen met organisaties met betrekking tot slecht toegankelijke websites.

Alle constructieve feedback met betrekking tot de toegankelijkheid of bruikbaarheid van de Canon-website is van harte welkom en zal zorgvuldig in overweging worden genomen.

Deze toegankelijkheidsverklaring is voor het laatst bijgewerkt in oktober 2023 en volgt het advies over toegankelijkheidsverklaringen in de internationale standaard ISO 30071-1.