Inspiratie

Wij willen u graag inspireren en onze kennis met u delen over het verduurzamen van printen en documentmanagement. Op deze pagina’s vindt u interessante video’s over de wijze waarop Canon haar bedrijfsvoering verduurzaamt.

Visie

Canon streeft ernaar om tijdens de totale levenscyclus, dus tijdens het ontwerp, de productie, het gebruik en de recycling van een printer, de milieubelasting zo minimaal mogelijk te houden.

Kijk naar de Video >

Visie

Ontwerp

Canon past bij het ontwerp van haar producten de LevensCyclusAanpak (LCA) toe, waarbij de impact op het milieu tijdens elke fase zo minimaal mogelijk gehouden wordt; van inkoop van materialen tot aan recycling van de machine.

Kijk naar de video >

Ontwerp

Inkoop

Canon was in 1997 al koploper in het toepassen van een groen inkoopbeleid en ziet er scherp op toe dat materialen en onderdelen geen gevaarlijke stoffen bevatten (RoHs richtlijnen).

Kijk naar de video >

Inkoop

Productie

Canon streeft continu naar een zo laag mogelijke impact op het milieu tijdens de productiefase door o.a. het besparen van energie en het recyclen van afvalwater op productielocaties.

Kijk naar de video >

Productie

Logistiek

Canon maakt producten lichter en kleiner, waardoor de logistiek steeds efficiënter wordt. Ook vervoeren wij onze producten vanuit de productielocaties zo veel mogelijk per trein en over zee in plaats van via lucht- en vrachtvervoer.

Kijk naar de video >

Logistiek

Gebruik

Canon ontwikkelt energiezuinige technologieën wat energie bespaart in de gebruiksfase.

Kijk naar de video >

Gebruik

Recycling

Canon streeft ernaar afval te reduceren en grondstoffen efficiënter te gebruik door het toepassen van een gesloten kringloop recycling, o.a. bij het recycling programma voor tonercartridges.

Kijk naar de video >

Recycling

Circulaire Economie

Onze EQ80 lijn zijn apparaten die een grondig ‘remanufacturing’ proces hebben ondergaan: apparaten gaan na afloop van het contract terug naar onze fabriek in Duitsland, waar we ze volledig uit elkaar halen, alle onderdelen grondig reinigen en vervolgens weer in elkaar zetten. We testen de machines en onderwerpen ze aan een quality assurance proces. Vervolgens worden ze weer zo goed als nieuw op de markt gezet. Dit programma is een eerste stap naar de circulaire economie.

Kijk naar de video >

Canon en de circulaire economie

Toner recycling

Sinds 1990 kunnen all-in-one tonercartridges kosteloos opgestuurd worden naar de recyclefabriek van Canon. Bij dit proces wordt 100% van de materialen hergebruikt of gerecycled.

Kijk naar de video >

Toner recycling

Moving Images

Jonge talenten staan centraal in het ‘Moving Images’ project, waarbij jongeren met creatief talent een kans krijgen zich te ontwikkelen tot top-professionals op foto- en videogebied.

Kijk naar de video >

Canon Nederland x Protocol Recordings - Moving Images 2015 Aftermovie

Inclusief ondernemen

Canon heeft ruime ervaring met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft daarbij altijd tot doel deze achterstand te verkleinen

Kijk naar de video >

Open Gemeente Rotterdam