Gebruiken – hulpbronnen en geld besparen

Canon's klanten besparen hulpbronnen en geld en verminderen het milieu-effect van hun activiteiten door gebruik te maken van Canon producten, services en oplossingen. Dankzij innovaties en verbeteringen gaan Canon producten zuiniger om met energie en papier wanneer de klanten de beschikbare functies gebruiken. Zo besparen Canon's klanten hulpbronnen en voorkomen ze CO²-uitstoot, of ze nu een all-in-one gebruiken of een rekenmachine.

Door het vrijwillig convenant met de EU inzake milieuprestaties van beeldverwerkingsapparatuur te ondertekenen heeft Canon zich verplicht tot vastgelegde inspanningen voor energie- en papierbesparing.

Energiebesparing

Grondstoffen besparen

Minder kooldioxide produceren

Tijd besparen

Energiebesparing

Het overgrote deel van Canon's producten komt in aanmerking voor Energy Star®. Dat wil zeggen dat ze qua standaardenergieverbruik (TEC) tot de zuinigste apparaten behoren. Canon heeft tal van 'Outstanding Achievement'-prijzen gewonnen voor de energiezuinigheid van haar producten van Buyers Laboratory LLC (BLI), zoals de 'A4 MFP Line of the Year' tijdens de prijsuitreiking in het najaar van 2014, alsmede diverse individuele onderscheidingen. Hier vind je meer informatie.

Een aantal Canon producten valt ook onder de vrijwillige Blue Angel-regeling (Der Blaue Engel) die in Duitsland opereert. Dit etiket geldt voor standaard apparaatconfiguraties. Bij uw eigen Canon kantoor kunt u advies krijgen over uw specifieke vereisten.

Canon’s On-Demand Fixing-technologie (de toner wordt op het papier gefixeerd) bespaart eveneens energie. In het Canon imageRUNNER ADVANCE-assortiment wordt gebruikgemaakt van speciale fixeerfilm en een keramisch verwarmingselement dat in een oogwenk warm wordt. Zo krijgt de gebruiker een snellere respons vanuit slaapstand, snelle eerste prints en een drastisch gereduceerd energieverbruik – tot wel 80% minder voor sommige modellen, vergeleken met conventionele rolfixeersystemen.

PIXMA-modellen voldoen voor 100% aan de Energy Star® normen en hun slaapstandwaarden behoren tot de laagste.

Sommige modellen uit ons calculatorassortiment werken uitsluitend op zonne-energie. Andere hebben een instelling voor automatisch uitschakelen om batterijvermogen te sparen.

  Top

Grondstoffen besparen

Picture_orange banner_UseMet Canon producten, services en oplossingen kunnen klanten op allerlei manieren hulpbronnen besparen. Managed Print Services geeft aan hoe klanten kunnen besparen in hun printomgeving. Canon Business Services gaat nog verder dan printen en documentbeheerservices, en richt zich op het beheer van informatie en media en digitale processen in meerdere kanalen.

Papier: dankzij productfuncties en software-oplossingen kunnen klanten hun documentstroom beter beheersen en hulpbronnen sparen.

  • Standaardinstelling dubbelzijdig printen bespaart circa 50% papier. Volgens het vrijwillig convenant met de EU (EUVA) dat Canon heeft ondertekend, is vanaf 1 januari 2012 dubbelzijdig printen standaard ingesteld op alle apparaten die deze functie hebben.
  • Door twee of meer pagina's te printen op beide zijden van het papier (2-in-1, 4-in-1, N-up) bespaart u nog meer papier. Onder de EUVA, wordt N-up printen een standaardfunctie.
  • Door standaard zwart-wit in te stellen wordt verspilling van inkt vermeden.
  • Met beveiligd printen (de documenteigenaar wordt bij de printer geïdentificeerd) wordt voorkomen dat ongebruikte prints zich ophopen op de printer, bijvoorbeeld vertrouwelijke documenten. Zo wordt de informatieveiligheid vergroot.
  • Door documenten digitaal te delen – helemaal niet te printen – wordt nog meer papier bespaard. Lees meer over Canon documentoplossingen.
  • Sommige Canon PIXMA-printers bieden een eco-instelling die de gebruikers laat zien hoeveel papier, energie en CO2 ze besparen met de juiste uitvoerinstellingen.

Canon hanteert een verantwoord papierinkoopbeleid en een controleketen voor het volledige papierdistributienetwerk. Gecertificeerd en gerecycled papier maakte in 2013 86% van de gecombineerde papieromzet uit en in enkele landen wordt CO2-neutraal papier aangeboden. Canon's papiervoorraad voldoet aan de EU-houtrichtlijn.

Inkt: dankzij afzonderlijke inkttanks op PIXMA-modellen wordt minder inkt verspild. De tanks kunnen immers afzonderlijk worden vervangen. Zowel de PIXMA-serie als Canon's grootformaatprinters (LFP) werken met inkt op waterbasis. Doordat deze inkt geen oplosmiddelen bevat, is het milieu-effect ervan gering. De inkttanks van LFP-apparatuur zijn voorzien van een subtank die zorgt dat alle inkt volledig wordt gebruikt voordat de cartridge wordt vervangen. Er is bovendien een zuinige modus, voor wanneer de kleur van minder belang is. Hiermee bespaart u gemiddeld 20% inkt.

Lees meer over Canon PIXMA-modellen en grootformaatprinters.

Toner: Canon lasertonercartridges kunnen geheel worden gerecycled. Zo worden hulpbronnen voortdurend hergebruikt voor maximale zuinigheid. Lees meer over het in 18 Europese landen doorgevoerde recycleprogramma voor lasertonercartridges van Canon dat aan de WEEE-normen voldoet en over het recyclen van je gebruikte tonercartridges. Bovendien heeft Canon een Europees inzamelprogramma voor inkjet-cartridges gestart in 15 landen.

Factory Produced New Models (FPNM): lees hoe Canon in de fabriek geproduceerde nieuwe modellen maakt om multifunctionele printers een tweede leven te geven. 

Zie Canon's FPNM-brochure.

Zie Canon's FPNM-video.

Lees meer over Canon’s inspanningen voor producten aan het eind van de gebruiksduur.
Zie Canon’s definitie van in de fabriek geproduceerde nieuwe modellen.

  Top

Minder kooldioxide produceren

Door zuiniger te printen, minder energie te verbruiken en uw printinstellingen aan te passen wordt de CO2-uitstoot verlaagd. In Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland gaat Canon zelfs nog verder. Klanten die een nieuwe imageRUNNER ADVANCE kopen of leasen, wordt CO2-neutraal printen geboden. Het aanbod houdt in dat alle CO2-uitstoot van printen, onderhoud en service wordt gecompenseerd. Lees meer over CO2-neutraal printen in Canon Austria.

  Top

Tijd besparen

Na de installatie zorgt Canon met e-maintenance service dat apparatuurproblemen sneller worden opgelost. Onderhoud kan op afstand worden verricht. Zo wordt ook CO2 bespaard, aangezien de technicus niet persoonlijk hoeft langs te komen.

  Top

spacer
					image
Milieu
Produceren
Recyclen
Activiteiten
ISO 14001
Verklarende woordenlijst
Duurzaamheid
Milieu
Maatschappij
Bedrijfsvoering
Duurzaamheidsrapporten