Circulaire Economie bij Canon

Circulaire Economie bij Canon

In elke levensfase van een product rekening houden met herbruikbaarheid en het terugdringen van de milieu-impact

De Circulaire Economie zien we bij Canon terug doordat in élke levensfase van een product rekening wordt gehouden met herbruikbaarheid en het terugdringen van de milieu-impact. Dit zit omvat in het Eco-design principe van Canon; in de ontwerpfase zorgen we ervoor dat producten bij einde levensduur gemakkelijk uit elkaar te halen zijn voor remanufacturing of recycling. Tijdens de productiefase maken wij onder andere gebruik van duurzame materialen, zoals bioplastics en gerecyclede materialen.

De producten die Canon op de markt brengt, zijn voorzien van innovatieve, energiebesparende technologieën. Bovendien zorgen wij in onze communicatie actief voor bewustwording bij onze klanten over hun eigen milieu-impact in de gebruiksfase. Ook in de recyclingfase heeft Canon diverse mogelijkheden om de kringloop voort te zetten, waarbij het belang van een circulaire ontwerpfase wordt bewezen. Ons remanufacturing, refurbishing en cartridge recycling programma zijn hiervan praktijkvoorbeelden.

Remanufacturing en refurbishing

Remanufacturing en Refurbishing

Met het remanufacturingprogramma zorgen wij ervoor dat onze machines een nieuw leven krijgen. Eerder op de markt gebrachte producten brengen wij terug naar de productielocatie waar we ze strippen en grondig reinigen en indien nodig onderdelen vervangen. Daarna zetten we de producten weer in elkaar.

Deze producten leveren we vervolgens met een garantie die gelijk is aan die van een nieuw Canon-product. Daarnaast heeft Canon een refurbishmentprogramma waarbij, na een technische controle, de goedgekeurde apparaten opnieuw op de markt gebracht worden. Dit betreft de zogeheten Second Life Machines.

- Voor een video van ons remanufacturingproces, klik hier.

Cartridge recycling

Cartridge Recycling

Het recyclingprogramma voor tonercartridges van Canon biedt een gratis, eenvoudige en milieubewuste manier om lege toner- en inktcartridges van Canon te retourneren. Dit recyclingprogramma bestaat al sinds 1990. Elk onderdeel van elke geretourneerde cartridge wordt hergebruikt of gerecycled, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuwe cartridge, als basismateriaal voor andere branches of als alternatief voor fossiele brandstoffen. Geen enkel onderdeel van de cartridge belandt op de vuilnisberg. Canon won twee belangrijke awards voor dit programma, namelijk de Green Apple Award (2015) en de Circulars 2016.

- Voor een video van de cartridge recycling fabriek in Frankrijk, klik hier.

- Wilt u weten of uw cartridge in aanmerking komt voor dit programma? Klik hier.

Circulaire producten

Canons-EQ80

Voor Canon's EQ80-reeks zijn de bestverkopende modellen van de afgelopen jaren geselecteerd. Alle producten uit deze reeks worden gebouwd met 80% of meer van al bestaande onderdelen en componenten. Daarom kunnen we de CO2-uitstoot van de productie verminderen met maar liefst 80%.

- Voor meer informatie klik hier.