World Press Photo tentoonstelling in Grote Kerk Naarden geopend

Den Bosch, 5 augustus 2013 – Erik van Gruijthuijsen, algemeen directeur van het ANP, heeft de opening verricht van de expositie van World Press Photo in de Grote Kerk in fotostad Naarden. Bij de opening waren onder meer de Naardense burgemeester Joyce Sylvester, directeur World Press Photo Michiel Munneke en Joop van Boerdonk, Algemeen Directeur van Canon Nederland, aanwezig. Het is voor de zesde achtereenvolgende keer dat de gemeente Naarden, Canon Nederland, World Press Photo en Stichting Grote Kerk Naarden de komst van de tentoonstelling naar Naarden mogelijk maken. De vestingstad is hiermee één van de 100 (wereld)steden in ruim 40 landen waar deze expositie jaarlijks is te zien.

Op de tentoonstelling zijn bekroonde beelden van World Press Photo te zien, waaronder uiteraard de winnende foto van dit jaar, gemaakt door de Zweedse fotograaf Paul Hansen. Zijn foto toont een groep mannen die twee kinderen door een straat in Gaza-Stad dragen, op weg naar een begrafenisceremonie in een moskee. Deze foto werd gekozen uit 103.482 inzendingen.

In de Grote Kerk zijn gedurende de World Press Photo tentoonstelling ook de beelden van de Zilveren Camera te zien, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Canon Nederland is al sinds 1992 partner van World Press Photo en is sinds 2005 hoofdsponsor van De Zilveren Camera.

World Press Photo 2012 is van 3 tot en met 25 augustus te zien in de Grote Kerk, Marktstraat 13 in Naarden.

spacer
					image
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News