Canon-medewerkers zamelen 500 kilo zwerfafval in op strand van Zandvoort

Zandvoort, 6 juni 2012 – Twintig medewerkers van Canon Nederland hebben gister het strand van Zandvoort een stuk schoner gemaakt. Samen hebben zij ruim 500 kilo zwerfafval ingezameld. Deze actie stond in het teken van Wereldmilieudag: een initiatief van de Verenigde Naties waarbij over de hele wereld speciale aandacht wordt besteed aan het milieu. De Canon-medewerkers kregen bij hun inzamelingsactie deskundige ondersteuning van het Zandvoortse Juttersmu-ZEE-um.

Volunteer Day Zandvoort

De gemeente Zandvoort vroeg op Wereldmilieudag aandacht voor het probleem van zwerfafval op het strand. Voor Zandvoort is het strand een belangrijke trekpleister. Bovendien is zwerfafval gevaarlijk voor kinderen en dieren. Enkele van de redenen waarom het voor de gemeente van groot belang is, het strand mooi en schoon te houden.

Tastbare milieubijdrage
Canon nam deel aan de actie in het kader van de jaarlijkse Vrijwilligersdagen. Elke medewerker van Canon Nederland krijgt een dag per jaar vrij om deel te nemen aan één van de speciaal georganiseerde Canon Vrijwilligersdagen. “Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat bij Canon hoog in het vaandel. Wij hebben hier zelfs een bedrijfsfilosofie voor: Kyosei, wat ‘samenleven en samenwerken voor het algemene belang’ betekent”, vertelt Machteld van Herwijnen, Corporate & Marketing Communications Manager van Canon Nederland. “Vanuit deze gedachte ondersteunt Canon maatschappelijke initiatieven door onder andere de Vrijwilligersdagen. In 2009 hielpen we ook al eens om het strand in Zandvoort vrij te maken van zwerfafval. En ook dit jaar hebben onze Canon collega’s hiermee een geweldige bijdrage geleverd aan een beter milieu.”

spacer
					image
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News