Canon Nederland uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland

Den Bosch, 5 maart 2013 - Canon Nederland mag zich de Beste Werkgever van Nederland noemen. In een onderzoek van het CRF Instituut - dat koplopers identificeert op het gebied van HR-management, behaalde het bedrijf de hoogste score.

CRF kent het keurmerk Top Employers Nederland elk jaar na een onafhankelijk onderzoek toe aan organisaties die zich onderscheiden als een goed werkgever. Deze methode is gebaseerd op internationale standaarden en is geaccrediteerd door het Ministerie van Economische Zaken. In het onderzoek worden alle belangrijke onderdelen van het HR-management van de deelnemende organisaties beoordeeld. De belangrijkste drijvers, beleid en praktijk op het gebied van Salaris & Arbeidsvoorwaarden, Opleiding en Training, Carrièremogelijkheden, Werkomstandigheden en Organisatiecultuur - worden uitgebreid onder de loep genomen. Canon Nederland behaalde de hoogste totaalscore van alle deelnemende bedrijven en mag zich hierdoor opnieuw een jaar lang de beste werkgever van Nederland noemen.

Talent krijgt alle ruimte
Canon onderscheidt zich naar het oordeel van CRF met name door haar organisatiecultuur, het transparante beleid op het gebied van loopbaanontwikkeling en het uitgebreide opleidingsaanbod. “Medewerkers hebben de regie over hun loopbaanontwikkeling zelf in handen. Ook beschikt Canon over een eigen kweekvijver voor management talent. Via het Sales Traineeship, voor de vijfde keer uitgeroepen tot het Beste Sales Traineeship van Nederland, krijgen potentials bij Canon alle ruimte”, aldus CRF. Op 1 februari jl. ging een nieuwe lichting van 17 Sales Trainees van start die klaargestoomd worden voor een loopbaan bij Canon Nederland.

“We zijn erg trots dat we tot Top Employer zijn uitgeroepen en vooral dat we de hoogste score hebben gehaald. Goed werkgeverschap is namelijk een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie Kyosei. Hierin staat samenwerking – ook tussen werkgever en werknemer – centraal”, vertelt Eline van Nouhuys, HR Director van Canon Nederland. “Het is fantastisch dat ons bedrijf hiervoor erkenning krijgt, met name voor onze 1.500 medewerkers. Kort geleden is de integratie met Océ Nederland voltooid - een organisatie die al jarenlang tot de beste werkgevers van Nederland wordt gerekend. Vanaf het begin was duidelijk dat beide organisaties niet alleen qua producten en diensten, maar ook qua medewerkers een uitstekende match zijn. Het zijn tenslotte onze mensen die het verschil maken.”

spacer
					image
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News