Canon-medewerkers zamelen 800 kilo zwerfafval in op strand van Zandvoort

Zandvoort, 8 juni 2009 - 21 medewerkers van Canon Nederland hebben afgelopen vrijdag collectief de handen uit de mouwen gestoken en ruim 800 kilo zwerfafval ingezameld op het strand van Zandvoort. Een actie die volledig in het teken stond van Wereldmilieudag: een initiatief van de Verenigde Naties waarbij over de hele wereld speciale aandacht wordt besteed aan het milieu. De Canon-medewerkers kregen bij hun inzamelingsactie deskundige ondersteuning van het Zandvoortse Juttersmu-ZEE-um.

De gemeente Zandvoort heeft Wereldmilieudag aangegrepen om aandacht te vragen voor het hardnekkige probleem van zwerfafval op het strand. “Negen op de tien mensen bezoeken Zandvoort vanwege de zee en het strand. Vandaar dat we serieus werk maken van onze strijd met zwerfafval en bezoekers proberen bewust te maken van het belang van een schoon strand. Zo zijn er tal van inwoners - de zogenoemde Zwerf Afval Pakkers - die het zwerfafval fanatiek bestrijden”, vertelt Ton van Heemst, woordvoerder van de gemeente Zandvoort.  “We zijn erg blij met de bijdrage die Canon heeft geleverd door met vereende krachten een grote hoeveelheid zwerfafval te verzamelen. Zij hebben aan den lijve ervaren wat er allemaal bij komt kijken om het strand schoon te houden.”

Tastbare milieubijdrage
Canon nam deel aan de actie in het kader van de Vrijwilligersdagen die elk jaar op het programma staan. Elke medewerker van Canon Nederland krijgt een dag per jaar vrij om deel te nemen aan één van de speciaal georganiseerde Canon Vrijwilligersdagen. “Canon wil zich profileren als een onderneming die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Dit komt tot uitdrukking in onze bedrijfsfilosofie Kyosei, wat ‘samenleven en samenwerken voor het algemene belang’ betekent”, vertelt Machteld van Herwijnen, Corporate Communications Manager van Canon Nederland N.V.. “Vanuit deze gedachte ondersteunt Canon maatschappelijke initiatieven en zet zij zich in voor een duurzame ontwikkeling van het milieu. Onze collega’s hebben een zeer tastbare bijdrage aan een beter milieu geleverd door het strand van Zandvoort te ontdoen van rondzwervend afval.”


Kunt u het gewenste product niet vinden? Kijkt u dan in ons Nieuws Archief.

spacer
					image
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws