Canon passeert als eerste ter wereld de productiemijlpaal van 100 miljoen verwisselbare objectieven

Amstelveen, 30 april 2014 – Canon viert vandaag dat de productiemijlpaal van 100 miljoen verwisselbare objectieven uit de EF-serie is gepasseerd[1]. Daarmee is Canon de eerste onderneming ter wereld die 100 miljoen objectieven heeft geproduceerd, een mijlpaal die in slechts elf maanden na de productie van het 90 miljoenste objectief (in mei 2013) is bereikt.

EF_Lineup_100Million_image.jpg

De afgelopen 27 jaar, sinds de introductie van de eigen EF-objectieven en EOS SLR-camera’s in maart 1987, heeft Canon een toonaangevende rol gespeeld in de imaging-industrie en aan de basis gestaan van een groot aantal innovatieve technologieën en primeurs, zoals de USM (Ultrasonic Motor), de Image Stabiliser (IS) technologie en een DO-element (diffractive optics) met meerdere lagen. Onlangs introduceerde Canon de EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x, ‘s werelds eerste[2] supertele-zoomobjectief met een ingebouwde 1.4x extender.

Canon’s uitgebreide serie EF-objectieven wordt wereldwijd door zowel beginnende fotografen als professionals gewaardeerd en met op dit moment meer dan 80 modellen is het ook het meest omvangrijke assortiment op de markt. Recente innovaties hebben ertoe geleid dat het EF-assortiment zich uitbreidt naar andere, nieuwe imaging-toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de Canon EF Cinema-objectieven voor digitale cinematografie in januari 2012 en de EF-M-objectieven voor de EOS M, Canon’s Compact System Camera, in september 2012.

De onverminderde populariteit van het Canon EF-assortiment werd onlangs benadrukt door de nummer 1-positie van Canon gedurende 11 jaar[3] op rij in termen van verkoopcijfers binnen de markt voor verwisselbare objectieven voor digitale camera’s[4]. En in februari 2014 werd opnieuw geschiedenis geschreven, toen de gecombineerde productie van Canon’s film en digitale EOS-camera’s met verwisselbaar objectief de productiemijlpaal van 70 miljoen passeerde.

Op basis van decennialange expertise op het gebied van optica zal Canon haar brede scala aan imaging-technologieën blijven verfijnen. Dit om de imaging-cultuur voor foto en video verder te ontwikkelen en te ondersteunen met unieke en betrouwbare objectieven en camera’s die zijn afgestemd op de wensen van de gebruikers – van consumenten tot gevorderde fotografen en professionals.


[1]Op 22 april 2014
[2]Onder verwisselbare objectieven voor SLR-camera’s
[3]Gebaseerd op door Canon uitgevoerd onderzoek in de periode 2003 - 2013
[4]Digitale SLR en Compact System

spacer
					image
Verdere informatie
EF 100 Million logo [ZIP, 18 KB]
EF 100Million Lineup - Current Models Image [ZIP, 1.3 MB]
EF 100Million Lineup - Past Models Image [ZIP, 1.6 MB]
EF & Cine Set Image [ZIP, 1.5 MB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News