Canon kondigt afstandsbediening voor professionele videocamera’s en nieuwe functies aan

Amstelveen, 24 februari 2014 – Canon breidt haar productportfolio uit met een nieuwe, bekabelde afstandsbediening – de Canon Remote Controller RC-V100 – voor professionele videocamera’s. Tegelijk met de nieuwe afstandsbediening introduceert Canon een reeks firmware upgrades die nieuwe functies toevoegen aan toonaangevende objectieven in de EF- en Cinema-serie en aan Cinema EOS-camera’s.

[MASTER] Canon Remote Controller RC-V100.jpg

Alles regelen met de Canon Remote Controller RC-V100
De RC-V100 is ontwikkeld op basis van feedback uit de markt en biedt gebruikers van Canon-camcorders meer creatieve flexibiliteit. Dit door het aantal mogelijke installatielocaties uit te breiden en de compatibiliteit met multi-camera shoots te vergroten, zodat DoP’s en cameramensen zich volledig kunnen concentreren op de opname die ze werkelijk nodig hebben.

De RC-V100 gebruikt standaardbedieningsmenu’s voor toegang tot elke in-camera functie en is uitgevoerd met speciale interfaces die het voor gebruikers mogelijk maken algemene instellingen als diafragma, zoom en witbalans te regelen, terwijl ook een aantal meer geavanceerde aanpassingen, zoals knee point/slope en master pedestal, direct zijn aan te geven. De ondersteuning van gebruikersinstellingen vindt plaats met vier knoppen, waarvan de werking identiek is aan de instelbare knoppen 1-4 op de body van de camera.

“Onze gebruikers inspireren ons continu met hun creativiteit en hun wens onze producten op nieuwe en andere manieren te gebruiken – soms op manieren die we niet hadden verwacht. We willen deze creativiteit voeden door de opnamemogelijkheden verder te vergroten en dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de nieuwe Canon Remote Controller RC-V100,” zegt Kieran Magee, Director of Professional Marketing bij Canon Europe. “De feedback die we van gebruikers ontvangen is voor ons zeer waardevol en we hopen dat de uitbreiding met deze nieuwe afstandsbediening nog meer gebruikers in staat stelt hun visie te realiseren.”

Op het moment van introductie zal de Canon Remote Controller RC-V100 compatibel zijn met een reeks professionele Canon-videocamera’s en Cinema EOS-camera’s, waaronder de XF300-serie, EOS C100, EOS C300 en EOS C500. Een gratis firmware update is noodzakelijk om compatibiliteit te bieden met modellen die zijn aangekondigd voor de introductie van de nieuwe afstandsbediening.

Nieuwe firmware en upgrades
Dankzij een gratis firmware update zal de functie Continuous Recording binnenkort ook beschikbaar zijn bij de EOS C100. Deze firmware update maakt ononderbroken registratie¹ mogelijk en stelt gebruikers in staat in- en out-markers rechtstreeks in-camera aan te geven. Deze geselecteerde momenten zijn direct op te roepen tijdens editing, zodat een besparing in tijd en moeite plaatsvindt. Daarnaast stelt de mogelijkheid van continu opnemen gebruikers in staat naar belangrijke momenten te gaan die op de dag van de opnamen zelf wellicht niet zijn opgemerkt, bijvoorbeeld tijdens een bruiloft of evenement, of om de gemarkeerde opnamen aan te passen voor het best mogelijke eindresultaat. Om maximaal te kunnen profiteren van Continuous Recording is compatibele NLE-software nodig; op het moment van introductie zal deze functie worden ondersteund door EDIUS Pro 7 van Grass Valley.

Canon maakt tevens bekend dat binnenkort tegen vergoeding een upgrade beschikbaar is die de Dual Pixel CMOS AF-functionaliteit (DAF) ook mogelijk maakt bij haar EOS C300-camcorder. Dual Pixel CMOS AF is een innovatieve, door Canon ontwikkelde technologie in videocamera’s met grote sensoren. Deze technologie vergroot de opnamemogelijkheden met vloeiende, snelle en continue AF-prestaties en biedt bij dagelijks gebruik nog meer creatieve flexibiliteit. De functie werd als eerste aangekondigd voor de EOS C100, maar komt op verzoek van veel EOS C300-gebruikers ook voor deze camera beschikbaar, zodat de opnamemogelijkheden van deze populaire cine-camera verder worden vergroot.

Tot slot introduceert Canon bij de CN-E35mm T1.5 L F en EF-S55-250mm F4-5.6 IS STM objectieven voor de EOS C100, EOS C300 en EOS C500² de functie Peripheral Illumination Correction. Deze functie corrigeert de lichtval – of afname van de lichtintensiteit – die donkere beeldranden kan veroorzaken als gevolg van objectiefkarakteristieken of opnamecondities.

Beschikbaarheid

  • De Canon Remote Controller RC-V100 en bijbehorende firmware updates zijn naar verwachting in juni 2014 verkrijgbaar
  • Continuous recording bij de EOS C100 is naar verwachting via een firmware update in februari 2014 beschikbaar
  • De DAF-functionaliteit voor de EOS C300 is naar verwachting via een firmware update in mei 2014 beschikbaar
  • De firmware update die Peripheral Illumination Correction bij de CN-E35mm T1.5 L F en EF-S55-250mm F4-5.6 IS STM objectieven mogelijk maakt, is naar verwachting in juni 2014 beschikbaar

¹Afhankelijk van de geheugencapaciteit. Een 64 GB-kaart kan met maximale kwaliteit totaal 5 uur en 55 minuten aan beeldmateriaal opslaan.
²Alleen EOS C300 en EOS C500 met EF-vatting.

spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de Remote Controller RC-V100
Remote Controller RC-V100 Specification Sheet. [PDF, 33 KB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News