De nieuwe EOS 7D Mark II – gemaakt voor snelheid

Amstelveen, 15 september 2014 – Canon introduceert vandaag de EOS 7D Mark II, de superieure DSLR-camera om actiemomenten vast te leggen die andere camera’s missen. Voortbouwend op de toonaangevende prestaties van de iconische EOS 7D en gebruikmakend van technologieën die worden aangetroffen in het vlaggenschip onder de professionele camera’s, de EOS-1D X, is deze camera gemaakt voor snelheid. Het uitzonderlijke vermogen en de hoge prestaties bieden enthousiaste fotografen de vrijheid om een wereld vol met steeds veranderende actiemomenten vast te leggen.

EOS 7D Mark II.jpg

De volledig nieuw ontworpen en gebouwde EOS 7D Mark II biedt de prestaties van de voorganger – en nog veel meer. De camera is gemaakt om de snelle momenten in het leven vast te leggen. Zonder verlies aan resolutie maakt de camera opnamen met een snelheid van 10 fps en samen met een nieuw 65-punts cross-type AF-systeem¹ en twee DIGIC 6-processoren, stelt de EOS 7D Mark II nieuwe normen voor snelheid en imaging-vermogen.

De camera is ontworpen om te helpen het perfecte moment met een superieure kwaliteit vast te leggen en heeft een nieuwe 20,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor met een native ISO-bereik van 100-16.000 dat kan worden uitgebreid tot ISO 51.200. Samen met de geavanceerde hoge resolutie 150k-pixel RGB+IR meetsensor en innovatieve lichtflikkeringdetectie, garandeert de EOS 7D Mark II prachtig belichte foto’s. De camera is uitgevoerd met door de fotograaf aan te passen bedieningsknoppen en heeft een nieuwe zoeker voor bijna 100% dekking. De EOS 7D Mark II is volledig af te stemmen op de manier van fotograferen van de gebruiker. En de movie-functies zijn van professioneel niveau. Met live, niet-gecomprimeerde HDMI-uitvoer en Dual Pixel CMOS AF-technologie helpt de EOS 7D Mark II nieuwe vormen van creatieve expressie te ontdekken.

Razendsnelle actiemomenten vastleggen
De EOS 7D Mark II is dankzij een nieuw ontworpen sluiter- en spiegelmechanisme in staat zich perfect staande te houden in een omgeving vol actie. Reeksopnamen worden gemaakt met een snelheid van 10 beelden per seconde, waarbij de volledige resolutie gehandhaafd blijft. En de camera heeft een indrukwekkende duurzaamheid van 200.000 sluitercycli.

De hoge opnamesnelheid wordt geëvenaard door een hi-speed 65-punts AF-systeem dat dankzij de hoge gevoeligheid onderwerpen met uiterste precisie haarscherp in beeld houdt. De camera is uitgerust met een van de meest geavanceerde AF-systemen in deze klasse en elk AF-punt is een ‘cross-type1’ scherpstelpunt, waarbij het centrale scherpstelpunt ‘dual cross-type’-scherpstelling biedt bij f/2.8 en EV-3 gevoeligheid. Dit geeft gebruikers onder alle lichtomstandigheden en bij alle onderwerpen een ongekend hoge nauwkeurigheid. De EOS 7D Mark II stelt fotografen in staat het AF-systeem volledig te configureren met een menu dat identiek is aan dat bij de EOS-1D X. Dit geeft vrijheid waar het gaat om gevoeligheid en volgen van het onderwerp. Een nieuwe AF-modus-keuzehendel maakt het mogelijk direct te wisselen tussen AF-area-modi terwijl een oog door de zoeker blijft kijken.

Helder, detailrijk en kleuren als geen ander
Of nu binnenshuis of buitenshuis wordt gefotografeerd, bij zonlicht of kunstlicht, met de nieuwe 150k-pixel RGB+IR meetsensor is de belichting altijd nauwkeurig. De meetsensor is de eerste in een EOS die ook gevoelig is voor infrarood en beeldflikkering. Een nieuwe, innovatieve functie voor lichtflikkeringdetectie garandeert dat opnamen alleen worden gemaakt wanneer de lichtniveaus het helderst zijn. Dit is mogelijk door de intelligente analyse van de lichtbron en het detecteren van lichtflikkeringen die het menselijk oog niet kan waarnemen. Daarnaast werken de oorspronkelijk in de EOS-1D X geïntroduceerde technologieën EOS iTR AF en AI Servo AF III met deze geavanceerde meetsensor samen om het onderwerp nauwkeurig te kunnen volgen.

Bioscoopfilms met de EOS 7D Mark II
De EOS 7D Mark II bouwt voort op de movie-reputatie van de voorganger en is uitgerust met een nieuwe suite vol professionele filmfuncties. Voor de superieure AF-prestaties tekent Canon’s unieke Dual Pixel CMOS AF-technologie, zodat opnamen worden gefilmd met een vloeiende en nauwkeurige focus. Voor het eerst in een EOS zijn zowel de Movie Servo AF-snelheid als de volggevoeligheid aan te passen, zodat volledig controle mogelijk is bij focuspull-effecten en overgangen tussen onderwerpen. De camera registreert elk actiemoment met Full HD-kwaliteit en biedt met een bereik van 24p tot 60p ruime keuze uit beeldsnelheden voor opnamen met vloeiende bewegingen en slow motion-effecten.

Beeldmateriaal dat met de EOS 7D Mark II is gefilmd, past naadloos in bestaande professionele video-workflows en kan dankzij de niet-gecomprimeerde (4:2:2) HDMI-uitvoer naar externe recorders worden gekopieerd. Om audio tijdens elke opnamesessie met een professionele kwaliteit vast te leggen, is de EOS 7D Mark II uitgevoerd met nieuwe microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen voor externe apparaten en heeft de camera een stille bediening om te voorkomen dat bedieningsgeluiden worden vastgelegd als instellingen worden gewijzigd.

Jouw camera, jouw manier van werken
Uitgevoerd met verbeterde weerbestendige afdichtingen en een duurzame behuizing van magnesiumlegering is de EOS 7D Mark II ontworpen om ook in extreme situaties optimaal te presteren. De camera heeft een ingebouwde GPS en een digitaal kompas om te helpen alle avonturen opnieuw te beleven. Als onderdeel van het wereldberoemde EOS System ondersteunt de EOS 7D Mark II een reeks accessoires, waaronder een nieuwe battery grip om gedurende de dag meer en ook stabielere opnamen te maken.

EOS 7D Mark II – belangrijkste voordelen:

  • Vluchtige momenten vastleggen, ongeacht hoe snel de actie zich afspeelt
  • Opnamen van tentoonstellingskwaliteit die u vol trots wilt laten zien
  • Flexibel en aanpasbaar, voor de manier waarop u graag werkt
  • Verken nieuwe niveaus aan in-camera creativiteit
  • Breng je verbeeldingskracht naar het grote scherm met filmbeelden van bioscoopkwaliteit

¹ Het aantal beschikbare AF-punten, cross-type-punten en Dual cross-type AF-punten varieert en is afhankelijk van de lens

spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de EOS 7D Mark II
Specificatieblad EOS 7D Mark II [PDF, 97 KB]
Uitleg van technologieën [DOCX, 143 KB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News