De ultieme superzoom compactcamera – Canon introduceert de PowerShot G3 X

Amstelveen, 18 juni 2015 – Canon introduceert vandaag een krachtige aanvulling op haar prestigieuze PowerShot G-serie – de PowerShot G3 X. De nieuwe PowerShot G3 X is Canon’s eerste superzoom compactcamera met een 1,0-type back-illuminated CMOS-sensor. Of je passie nu ligt bij fotografie of video, de PowerShot G3 X zorgt voor een indrukwekkende beeldkwaliteit en biedt je een creatieve wereld op een niveau dat niet eerder mogelijk was met een compactcamera. Door Canon’s superieure optica te combineren met een veelzijdige 25x optische zoom en handmatige bedieningsmogelijkheden die je ook bij DSLR-modellen aantreft, geeft de PowerShot G3 X je alle vrijheid om tijdens je reizen, expedities en stedentrips dichter bij de onderwerpen te komen. De camera is ideaal voor natuuropnamen en perfect om alle details van een sportwedstrijd vast te leggen. Daarmee is de PowerShot G3 X onmisbaar voor ervaren fotografen die vlekkeloze resultaten als voorwaarde stellen.

PowerShot G3 X.jpeg

Eersteklas superzoom voor professionele resultaten
Het hoogwaardige ontwerp van de camera zorgt voor een beeldkwaliteit waar fotografen trots op kunnen zijn. De PowerShot G3 X combineert Canon’s krachtige superzoomfunctie met de hoogste specificaties van een compactcamera tot nu toe. Dankzij de 20,2 Megapixel 1,0-type back-illuminated CMOS-sensor wordt elk detail haarscherp en met natuurlijke kleuren vastgelegd. Het diafragma van de f/2.8-5.6 lens heeft 9 lamellen en stelt je in staat opnamen te maken met een schitterende achtergrondonscherpte. Of je nu een sportwedstrijd bezoekt of in een bos het spoor van wilde dieren volgt, de 25x optische zoom laat je nog dichter bij onderwerpen komen zonder dat dit ten koste gaat van de indrukwekkende helderheid die nodig is voor echt schitterende opnamen.

Voor de snelheid en prestaties die ervaren en semiprofessionele fotografen als voorwaarden stellen, is de PowerShot G3 X uitgevoerd met Canon’s DIGIC 6-processor. Deze stelt de camera in staat te fotograferen met uitzonderlijke hoge snelheden. Voor optimale resultaten bij uitdagende lichtcondities kan het HS System in de camera met maximaal ISO 12.800 ook bij weinig omgevingslicht haarscherpe en levensechte details vastleggen. De PowerShot G3 X is ontworpen om snelle onderwerpen te volgen en maakt opnamen met een snelheid van 5,0 fps, zodat je alle actiemomenten kunt vastleggen – waar je ook bent. En met het snelle autofocussysteem garandeert de camera dat elke opname helder en haarscherp is.

Neem plaats op de stoel van de regisseur
Ambitieuze videografen kunnen schitterende Full HD movies maken. Met een bedieningsniveau dat gewoonlijk alleen wordt aangetroffen bij professionele camcorders stelt de PowerShot G3 X je in staat scènes vast te leggen met instelbare frame rates van 24p tot maar liefst 60p. Daarnaast zijn diafragma, sluitertijd en ISO handmatig te selecteren. De camera heeft speciale aansluitingen voor een microfoon en hoofdtelefoon en is dankzij een groter dynamisch bereik in staat het geluid kristalhelder vast te leggen. Met de live HDMI-uitgang kun je het beeldmateriaal tijdens het filmen op een extern beeldscherm bekijken. En om te zorgen dat je video-opnamen trillingvrij blijven tijdens een voettocht door de stad of een snelle autorit, is de PowerShot G3 X uitgevoerd met Intelligent IS en de geavanceerde Dynamic IS-modus met beeldstabilisatie langs 5 assen.

Voor spontaan en ontspannen filmen helpt Short Clip Movie je vier, vijf of zes seconden durende clips met een reeks aan afspeelopties te maken. De Story Highlights-modus selecteert op slimme wijze foto’s en movies van bepaalde personen, evenementen of dagen en combineert die tot een korte en gemakkelijk te delen movie.

Bedieningsmogelijkheden op DSLR-niveau
De PowerShot G3 X is compact en doet geen concessies aan functionaliteit. De camera biedt je alle mogelijkheden om de perfecte opname te maken. Kies de compositie van de scène met het 8,0 cm (3,2”) grote en kantelbare touchscreen dat een resolutie van 1,62 miljoen beeldpunten heeft. Veeg naar je favoriete instellingen en programma’s met een interface die je ook op EOS-camera’s aantreft. Voor nog meer controle over de opnamen kan de Lens Control Ring worden toegewezen aan verschillende functies, zoals scherpstelling, terwijl volledig handmatige bediening, RAW-registratie en de Bulb belichtingsmodus je maximale invloed op het eindresultaat geven. Wat de weercondities ook zijn, dankzij de stof- en druipwaterbestendige body van de PowerShot G3 X kun je blijven fotograferen en filmen. De hot shoe geeft deze camera de kenmerken van een DSLR en stelt je in staat een hoge resolutie elektronische zoeker en Canon Speedlite-flitsers aan te sluiten.

Creativiteit en connectiviteit zonder beperkingen
Met opnamen op afstand via Wi-Fi en de nieuwe Camera Connect app kun je de belangrijkste functies van de camera via een smartphone of tablet selecteren en behoort ook volledig handmatige bediening tot de mogelijkheden. Ideaal voor fotograferen en filmen in uitdagende situaties en vanuit ongebruikelijke hoeken een uniek perspectief te krijgen. Zodra je gereed bent om je resultaten te delen, vereenvoudigt Dynamic NFC de overdracht van het beeldmateriaal naar een Canon Connect Station of naar je smartphone of tablet. Voor maximale zekerheid en gemoedsrust kan de functie Image Sync al je opnamen naar de cloud kopiëren, waaronder rechtstreeks naar Canon’s cloud storage service irista.

PowerShot G3 X – de belangrijkste kenmerken:

  • Grote sensor gecombineerd met 25x superzoomlens
  • Gemakkelijk fotograferen/filmen, verbinding maken en delen
  • Geavanceerde movie-functies voor ambitieuze filmmakers
  • Professionele camerafuncties voor maximale creatieve vrijheid
  • In elke omgeving fotograferen als een pro


De PowerShot G3 X heeft als adviesverkoopprijs € 949, - en is beschikbaar vanaf half juli.

spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de PowerShot G3 X
Uitleg van technologieën [PDF, 98 KB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Beurzen en evenementen
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News