Een moderne klassieker voor reportages – de nieuwe Canon EF 35mm f/1.4L II USM

Amstelveen, 27 augustus 2015 – Canon introduceert de EF 35mm f/1.4L II USM, een nieuwe groothoeklens uit de L-serie en ontworpen voor professionele fotografen die hun wereld met een natuurlijk perspectief willen vastleggen. Deze opvolger van de legendarische EF 35mm f/1.4L USM is ‘s werelds eerste lens met Canon’s nieuw ontwikkelde BR-optica (Blue Spectrum Refractive optica) en garandeert in uiteenlopende situaties een superieure beeldkwaliteit – van nieuws- en sportscènes tot bruiloften.

EF 35mm f/1.4L II USM

De EF 35mm f/1.4L II USM werd ontwikkeld op basis van feedback uit Canon’s community van professionele fotografen en beschikt over een reeks geavanceerde optische technologieën om de hoge kwaliteit te bieden die professionals van een Canon-lens uit de L-serie verwachten. De lens is de eerste met BR-optica, een nieuwe, door Canon ontwikkelde lenstechnologie met een organisch optisch materiaal. Dit tot op moleculair niveau ontwikkelde materiaal helpt chromatische aberratie aantoonbaar te verminderen en heeft als eigenschap blauw licht te breken om zo scherpere resultaten te produceren. De BR-optica is geïntegreerd in een samengesteld element in de lens. Samen met Canon’s krachtige lenscoatings, zoals de Subwavelength Structure Coating, zorgt de EF 35mm f/1.4L II USM voor resultaten met een hoger contrast en minimale reflectie en overstraling.

Natuurlijke opnamen in reportagestijl voor professionele fotografen
Met een vaste brandpuntsafstand van 35mm is de EF 35mm f/1.4L II USM perfect om scènes vast te leggen met een documentaire gevoel en daarmee de juiste groothoeklens voor zowel fotojournalisten als sport- en trouwfotografen. Dankzij het grote beeldveld kunnen fotografen onderwerpen in hun natuurlijke omgeving en zonder vertekening vastleggen. Voor levensechte portretten en opnamen met een schitterende achtergrondonscherpte, kan het snelle, uit negen lamellen bestaande f/1.4 diafragma worden gebruikt voor controle over de scherptediepte en kunnen fotografen ook doorgaan met hun opdracht wanneer de lichtintensiteit begint af te nemen.

Voor een snelle reactie op scènes die zich voor de ogen afspelen, heeft de EF 35mm f/1.4L II USM een ring-type ultrasone motor die uitzonderlijk snel en nagenoeg geruisloos scherpstelt. Een full time handmatige scherpstelring stelt gebruikers in staat kleine aanpassingen aan te geven – zowel bij fotografie als movies.

Ontwerpspecificaties en constructie volgens L-serie
De EF 35mm f/1.4L II USM heeft het kenmerkende lensontwerp en het DNA van Canon’s toonaangevende L-serie. Daarmee is deze groothoeklens geschikt voor uitdagende omgevingen en langdurig, intensief gebruik. De weerbestendige afdichtingen en fluor coatings helpen de EF 35mm f/1.4L II USM beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden en de robuuste behuizing zorgt voor duurzaamheid.

EF 35mm f/1.4L II USM – belangrijkste kenmerken:

  • Een groothoekbeeld met natuurlijk perspectief
  • Superieure prestaties bij weinig licht
  • Indrukwekkende scherptedieptecontrole
  • De nieuwe benchmark in beeldkwaliteit
  • Snel en discreet scherpstellen
  • Blijven fotograferen, ook onder extreme condities

spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de EF 35mm f/1.4L II USM
Specificatieblad EF 35mm f/1.4L II USM [PDF, 48 KB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Beurzen en evenementen
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News