Canon stelt nieuwe norm voor DSLR-resolutie met de EOS 5DS en EOS 5DS R

Amstelveen 6 februari 2015 – Met de komst van de EOS 5DS en EOS 5DS R – een nieuwe generatie ultrahoge resolutie full-frame DSLR-camera’s – transformeert Canon vandaag het EOS System. De nieuwe camera’s doorbreken de grenzen van 35mm sensoren en bieden het hoogste aantal pixels ooit in een full-frame sensor: een indrukwekkende 50,6 Megapixel. De camera’s bieden een unieke combinatie van resolutie, snelheid en duurzaamheid en zorgen daarmee voor een ongeëvenaarde kwaliteit, of het nu om landschapsfotografie, architectuur-, mode- of portretfotografie voor privé of professioneel gebruik gaat. Voor situaties waarbij de allerscherpste opname vereist is, is de EOS 5DS R ook uitgevoerd met een low pass cancellation-filter om de resolutie van de sensor en de zichtbare beeldkwaliteit te maximaliseren. Naast de nieuwe DSLR-modellen introduceert Canon ook de EF 11-24mm f/4L USM, een rectilinear zoomobjectief met het wijdste groothoekbereik ter wereld¹ en daarmee de perfecte partner voor landschaps- en architectuurfotografen.

EOS 5DS EOS 5DS R EF 11-24mm f4L USM
EOS 5DS EOS 5DS R EF 11-24mm f/4L USM


Nieuwe normen vastgesteld voor full-frame DSLR-camera’s
De EOS 5DS en EOS 5DS R markeren een nieuwe benchmark voor full-frame camera’s en combineren snelle, instinctieve DSLR-handling met de nieuw ontwikkelde 50,6 Megapixel CMOS-sensor. De camera’s bieden de flexibiliteit voor het fotograferen van uiteenlopende scènes en onderwerpen en zijn daarmee ideaal voor grootformaat media, zoals billboards en covers van tijdschriften, waar elke pixel telt. De geavanceerde architectuur van de sensor biedt een ISO-gevoeligheid van 100 – 6.400 en is uit te breiden tot 50 – 12.800. Deze gevoeligheid garandeert een hoge beeldkwaliteit met minimale ruis, nauwkeurige kleuren en een groot dynamisch bereik. De resolutie van de camera’s maakt extra flexibiliteit mogelijk met drie nieuwe in-camera crop-programma’s – 1.3x, 1.6x en 1:1. De crop-instellingen zijn zichtbaar in de zoeker en leveren zelfs bij een crop-factor van 1.6x indrukwekkende resultaten met foto’s van 19 Megapixel.

De twee DIGIC 6-processoren in de EOS 5DS en EOS 5DS R zijn ontworpen voor de meest veeleisende omgevingen en zorgen voor snelle prestaties en hoge snelheden om met een indrukwekkende kleurreproductie superieure opnamen te maken. Beide processoren verwerken moeiteloos de enorme hoeveelheid gegevens van de 50,6 Megapixel-sensor, terwijl tegelijk ruisreductie plaatsvindt en de vrijheid wordt geboden om te fotograferen met vijf frames per seconde.

Automatisch exceptioneel
Om te garanderen dat elk detail van een uniek landschap of kledingstuk in de studio haarscherp wordt vastgelegd, zijn de EOS 5DS en EOS 5DS R uitgerust met een geavanceerd 61-punts AF-systeem met 41 ‘cross-type’ punten om over het gehele beeldveld een ongeëvenaard niveau aan beeldscherpte en nauwkeurigheid te bereiken. Beide camera’s houden bewegende onderwerpen gemakkelijk in focus met EOS Intelligent Tracking and Recognition AF (iTR) dat zowel gezichten als kleur volgt. Canon’s Mirror Vibration Control System reduceert beeldonscherpte door met een nokkenaandrijving een nauwkeurige op- en neergaande beweging van de cameraspiegel te realiseren om plotseling stoppen te vermijden en ook het geluid te dempen.

De 150k pixel RGB+IR-meetsensor met Flicker Detection in de EOS 5DS en EOS 5DS R zorgt dat in situaties met uiteenlopende belichtingen, waaronder ook TL-licht, opnamen kunnen worden gemaakt met een consistente en nauwkeurige belichting.

Onvoorstelbaar detailrijk en onbeperkte creatieve mogelijkheden
Voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit zijn de EOS 5DS en EOS 5DS R uitgerust met snel aanpasbare opnameprogramma’s en instellingen die telkens opnieuw schitterende resultaten garanderen. Een nieuwe Fine Detail Picture Style maximaliseert het detailniveau dat kan worden gehaald door de sensor, waardoor geavanceerde aanpassing van de scherpstelling mogelijk is zonder daarvoor editingsoftware te gebruiken.

Populaire creatieve modi, waaronder Multiple Exposure en HDR, zorgen voor direct toegankelijke in-camera creativiteit, terwijl een ingebouwde timer je in staat stelt gedurende langere perioden beelden vast te leggen en aantrekkelijke time lapse-movies te maken zonder bij de camera te moeten blijven of gebruik te maken van geavanceerde software of een grote uitrusting.

Hoogwaardige professionele constructie, volledig aanpasbaar
De EOS 5DS en EOS 5DS R zijn met zorg ontworpen en gebouwd om je in staat te stellen snel te werken, ongeacht de omgeving waarin dat gebeurt. De 100% zoeker met elektronische superponering maakt het kiezen van composities gemakkelijk en kan worden aangepast aan je persoonlijke voorkeur en fotostijl. Het grote, 8,11 cm (3,2”) Clear View II LCD-scherm heeft een anti-reflectielaag om weerspiegeling en overstraling tijdens het bekijken van opnamen te minimaliseren en vormt ook een visueel en toegankelijk dashboard voor de meest gebruikte instellingen. Het nieuwe Custom Quick Control-scherm van de camera’s maakt het mogelijk het type, de afmetingen en de positie van de pictogrammen eenvoudig aan te passen aan de gebruiker of de werkomgeving.

Beide camera’s beschikken over Canon’s iconische ontwerp-DNA – een uiterst duurzame body vervaardigd van een hoogwaardige magnesiumlegering voor fotografie onder alle weersomstandigheden – ideaal voor landschapsfotografen die erop zijn gericht de beste opname te maken, wat voor weer het ook is.

EOS 5DS R: ontworpen voor de absolute top in DSLR-beeldkwaliteit
Voor die opdrachten waar alleen het maximale niveau aan detailregistratie als acceptabel geldt, is de EOS 5DS R voorzien van een low pass cancellation-filter dat de scherpst mogelijke resultaten garandeert. Dit low pass cancellation-filter is perfect voor landschapsfotografen die werken in een omgeving waarin alles organisch is. Het filter zorgt voor een indrukwekkend niveau aan details om van een mooie opname een schitterende opname te maken.

Optische expertise: maak kennis met de EF 11-24mm f/4L USM
De EOS 5DS en EOS 5DS R zijn compatibel met Canon’s uitgebreide assortiment EF-objectieven, dat 71 modellen omvat². Vandaag introduceert Canon een rectilinear zoomobjectief met het wijdste groothoekbereik ter wereld¹, de EF 11-24mm f/4L USM. De nieuwe EF 11-24mm f/4L USM is perfect voor fotografen die zich bezighouden met landschaps- en architectuurfotografie. Het objectief is ontworpen om met een 11-24mm super-groothoekbereik een geheel nieuwe wereld aan creatieve mogelijkheden te bieden. De optische constructie heeft een nieuw ontwerp en bestaat uit drie asferische lenzen met een asferisch basiselement om de beeldkwaliteit te optimaliseren en minimale vertekening te laten plaatsvinden. Het objectief is duurzaam en robuust genoeg om te worden gebruikt onder extreme weersomstandigheden.

EOS 5DS – belangrijkste kenmerken:

 • 50,6 Megapixel CMOS-sensor met twee DIGIC 6-processoren
 • 150K pixel RGB+IR meetsensor
 • Maximaal 5,0 frames per seconde
 • 61-punts AF
 • Cropped Shooting-opnameprogramma


EOS 5DS R is ook uitgevoerd met:

 • Low-pass cancellation-filter


EF 11-24mm f/4L USM – belangrijkste kenmerken:

 • Verken en fotografeer landschappen met een ultra-groothoekbereik
 • Rectilinear zoomobjectief met wijdste groothoekbereik ter wereld¹
 • Minimale vertekening – ideaal voor architectuur- en interieurfotografie
 • Geavanceerde lenscoatings beschermen tegen reflectie en overstraling
 • Snelle, fluisterstille AF met volledig handmatige bedieningsmogelijkheden 
 • Blijf ook fotograferen in moeilijke weersomstandigheden

¹ Stand per februari 2015
² Inclusief Cine primes en Cine zoomlenzen

spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de EOS 5DS
Foto's van de EOS 5DS R
Foto's van de EF 11-24mm f/4L USM
Specificatieblad EOS 5DS [PDF, 95 KB]
Specificatieblad EOS 5DS R [PDF, 94 KB]
Specificatieblad EF 11-24mm f/4L USM [PDF, 48 KB]
Uitleg van technologieën [DOCX, 153 KB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Beurzen en evenementen
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News