Film en deel dierbare herinneringen met de nieuwe Canon LEGRIA HF R-serie

Amstelveen, Nederland 6 januari 2014 – Canon introduceert vandaag twee nieuwe, gebruiksvriendelijke camcorders voor de consument – de LEGRIA HF R56 en de LEGRIA HF R506. Deze camcorders zijn ontworpen voor iedereen die dierbare herinneringen met een indrukwekkende kwaliteit wil vastleggen en delen. Beide compacte modellen combineren Canon’s Full HD videosysteem en Optical Image Stabiliser-technologie met een intuïtieve audiofunctie en vormen daarmee de ideale volgende stap voor gebruikers die nu beeldmateriaal vastleggen met smartphones en compactcamera’s.

LEGRIA HF R56.jpg LEGRIA HF R506.jpg
LEGRIA HF R56 LEGRIA HF R506

Creatieve vrijheid voor het gezin
De nieuwe LEGRIA HF R-serie is ideaal voor ouders en gezinsleden. Deze camcorder maakt het eenvoudig om de momenten die er toe doen opnieuw te beleven, van de eerste stapjes van een baby tot de eerste woordjes. Dankzij de vernieuwde Baby modus kunnen ouders het profiel van maximaal drie kinderen vastleggen, waarbij elke video wordt opgeslagen in gepersonaliseerde babyalbums om hun groei en ontwikkeling vast te leggen. Deze modus stelt gebruikers in staat creatief aan de slag te gaan met een nog groter assortiment animaties en stempels. Deze kunnen worden toegevoegd aan het beeldmateriaal en laten met het gewicht tijdens de geboorte, de lengte plus speciale data en belangrijke momenten zien hoe een kind zich ontwikkelt en opgroeit.

Geavanceerde Wi-Fi connectiviteit – deel de verhalen
Elk verhaal dat met de LEGRIA HF R56 wordt vastgelegd, kan dankzij de verbeterde Wi-Fi functionaliteit eenvoudig worden gedeeld met vrienden en familieleden. Naast de mogelijkheid om video’s te delen met iOS- en Android-apparaten, maakt de uitgebreide Wi-Fi ondersteuning het ook mogelijk om de camcorder op afstand te bedienen en opnamen te maken¹. Met een tablet of smartphone en Canon’s gratis CameraAccess Plus app is het eenvoudig om vanaf elke locatie het opnemen te starten en te stoppen of zelfs in en uit te zoomen. Ideaal om te kijken of het thuis goed gaat met kinderen of huisdieren.

Voor de LEGRIA HF R-serie wordt ook een nieuwe, gemotoriseerde Camera Pan Table CT-V1² geïntroduceerd. Deze houder is eenvoudig aan te sluiten op de onderzijde van de camcorder en kan wireless worden bediend met een smartphone of tablet. Gebruikers kunnen met deze Camera Pan Table de camera horizontaal over een hoek van 200° draaien.

De kwaliteit die uw herinneringen verdienen
De LEGRIA HF R56 en LEGRIA HF R506 zijn voorzien van Canon’s toonaangevende DIGIC DV4 imaging-platform, zodat alle speciale gebeurtenissen in een leven met indrukwekkende kwaliteit worden vastgelegd. Een 3,2 Megapixel Full HD Canon CMOS-sensor biedt onder alle belichtingsomstandigheden een superieure beeldkwaliteit, terwijl de Optical Image Stabilizer en Intelligent IS-technologie zorgen voor trillingsvrije beelden. De ingebouwde Intelligent IS detecteert verschillende typen cameratrilling en zorgt met vier verschillende modi voor de meest geschikte correctie. Tot deze modi behoort ook Dynamic IS, dat tijdens autorijden of wandelen voor stabiel, trillingsvrij beeldmateriaal zorgt.

Beide modellen zijn in staat de details vast te leggen van onderwerpen die zich op grote afstand bevinden. De hoogwaardige Canon HD videolens heeft een krachtige 32x optische zoom en een verbeterde 57x Advanced zoom. De nieuwe LEGRIA HF R56 biedt bovendien de flexibiliteit om met ‘dual-format recording’ gelijktijdig het beeldmateriaal voor grote schermen en mobiele apparaten vast te leggen. De camcorder kan zowel high bit-rate AVCHD als lage bit-rate MP4-opnamen van hetzelfde onderwerp maken – de hoge opnamekwaliteit is perfect voor thuis en de kleine bestandsversie maakt het makkelijk om de beelden te delen.

De hoge geluidskwaliteit zorgt dankzij de Audio Scene Select-technologie dat dierbare herinneringen net zo goed klinken als ze eruit zien. Met vijf audioprofielen - waaronder Speech, Music en Noise Reduction – kan de geluidsregistratie worden geoptimaliseerd voor verschillende scènes. Eenmaal geselecteerd zal de camcorder de microfoon instellen voor de gewenste scène en worden de beelden samen met een perfect geluid vastgelegd.

Intuïtieve bediening
Dankzij het gebruiksvriendelijk ontwerp van de LEGRIA HF R-serie kan iedereen in het gezin genieten van de rol van regisseur. De nieuwe modellen zijn comfortabel en compact genoeg om in de handen van een kind te passen en hebben een groot 7,5 cm (3,0’’) capacitief touchscreen om opnamen live in kleur te bekijken, beeldmateriaal af te spelen en instellingen te wijzigen. Het touchscreen heeft een intuïtief menusysteem voor nauwkeurige tiptoetsbediening met eenvoudige toegang tot belangrijke instellingen voor creatieve functies, regelen van het geluid en delen van beeldmateriaal.

LEGRIA HF R56 – belangrijkste kenmerken:

 • Wi-Fi met monitoring op afstand
 • Optical Intelligent IS
 • 57x Advanced zoom, Full HD CMOS
 • Baby modus
 • Gelijktijdige registratie van AVCHD en MP4
 • DIGIC DV4-beeldprocessor
 • Audio Scene Select
 • Hoge resolutie 7,5 cm capacitief touchscreen LCD
 • 8 GB interne opslag

LEGRIA HF R506 – belangrijkste kenmerken:

 • Optical Intelligent IS
 • 57x Advanced zoom, Full HD CMOS
 • Baby modus
 • Superieure opnamekwaliteit – AVCHD en MP4
 • DIGIC DV4-beeldpprocessor
 • Audio Scene Select
 • Hoge resolutie 7,5 cm capacitief touchscreen LCD
 • Creatieve functies
 • SDXC-kaartsleuf

¹erbinding van het apparaat met een wireless LAN UPnP router met IP-adres noodzakelijk. Ondersteunde OS voor CameraAccess Plus app: iOS5, iOS6, iOS7 en Android 2.3 /4.0/4.1/4.2.
Een nieuwe Remote Monitoring Checker tool is eveneens verkrijgbaar om te controleren of uw woning ‘Out of Home’-registratie ondersteunt.
Ondersteunde besturingssystemen voor de Remote Checker tool: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
²Optionele accessoires, los verkrijgbaar

spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de LEGRIA HF R56
Foto's van de LEGRIA HF R506
LEGRIA HF R56 Spec Sheet [PDF, 34 KB]
LEGRIA HF R506 Spec Sheet [PDF, 26 KB]
DVC Technologies Explained [PDF, 169 KB]
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News