Licht! Camera! Actie! Canon maakt haar debuut in Hollywood met de lancering van Cinema EOS System

Canon C300 TOKYO, November 4 / HOLLYWOOD, California, November 3, 2011 – Canon Inc. kondigt vandaag Canon’s volwaardige intrede in de filmproductie industrie aan met de lancering van het Cinema EOS System. Canon’s nieuwe professionele digitale cinematografie systeem omvat de volgende productcategorieën: objectief, digitale video camcorder en digitale SLR camera.

Canon’s compleet nieuwe Cinema Objectieven Line-up, Video Camcorders en Digitale SLR Camera’s laten geen verhaal onbeschreven.

Het Cinema EOS System richt zich op een nieuwe manier van beeldcreatie voor Canon en bouwt voort op 74 jaar innovatie en expertise op het gebied van optische en imaging technologie. Het bedrijf werd al geroemd in de entertainment industrie voor de EOS 5D Mark II digital single-lens reflex (SLR) camera die in november 2008 werd geïntroduceerd en werd gebruikt voor de productie van diverse grote Hollywood films en hitseries voor televisie.

Canon’s nieuwe Cinema EOS Sytem, dat compatibel is met Canon’s uitgebreide aanbod aan high-performance EF objectieven, biedt filmmakers unieke creatieve mogelijkheden die garanderen dat geen verhaal onbeschreven blijft!

“Als internationaal marktleider in digital imaging, biedt Canon’s debuut in de film- en televisie industrie Canon een geweldige kans zich op een bloeiende markt te begeven,” aldus Fujio Mitarai, Chairman en CEO, Canon Inc. “Gezien de successen die Canon EOS Digital SLRs tot nu toe hebben behaald in dit marktsegment, zijn we ervan overtuigd dat de producten uit de nieuwe Cinema EOS serie dit succes naar een compleet nieuw niveau zullen brengen.”

Met het debuut van het Cinema EOS System introduceert Canon vandaag zeven nieuwe 4K EF Cinema objectieven – vier zoom objectieven en drie objectieven met vaste brandpuntsafstanden – die Canon’s huidige gevarieerde aanbod van uitwisselbare EF objectieven voor EOS SLR camera’s aanvullen. Het bedrijf kondigt ook de introductie aan van de EOS C300/C300 PL digitale video camcorder met verwisselbare objectieven, uitgerust met een Super 35-mm-equivalent CMOS sensor, en een nieuwe digitale SLR camera die momenteel nog wordt ontwikkeld, die beschikt over een 35 mm full-frame CMOS sensor die het maken van 4K video ondersteunt.

4K EF Cinema Objectieven line-up Canon’s Cinema EOS System maakt zijn debuut in Hollywood met een sterrencast bestaande uit zeven nieuwe 4k EF Cinema objectieven: vier zoomobjectieven waarmee een bereik van 14.5 mm tot 300 mm gedekt wordt–twee objectieven elk voor zowel EF als voor PL vatting – en drie objectieven met vaste brandpuntsafstanden voor EF vatting. Alle zeven nieuwe objectieven bieden uitmuntende 4K (4096 x2160 pixels) optische kwaliteit en zijn compatibel met Super 35 mm-equivalent sensors. Daarnaast kunnen de drie objectieven met vaste brandpuntsafstanden gebruikt worden met 35 mm sensor volbeeld camera’s. (Voor meer informatie lees het begeleidende persbericht EF Cinema Objectief.)

EOS C300/C300 PL Digital Video Camcorder met verwisselbaar objectief De Canon EOS C300/C300 PL is een geheel nieuwe digitale video camcorder die beschikbaar is in twee modellen: de EOS C300, uitgerust met een EF vatting voor compatibiliteit met Canon’s huidige line-up van verwisselbare EF objectieven; en de EOS C300 PL, uitgerust met een PL vatting voor gebruik met de PL industriestandaard objectieven. De camcorder beschikt over een Super 35 mm-equivalent circa 8.29 Megapixel CMOS sensor en is uitermate geschikt voor digitale cinematografie. (Zie begeleidende Persbericht EOS C300/C300 PL.)

Nieuwe Digitale SLR Camera met 4K Movie Functie (In ontwikkeling)
Uitgerust met een 35 mm volbeeld CMOS sensor en ondersteuning van 4K video-opnamen* (bij een frame-rate van 24P, met Motion-JPEG compressie), zal deze op dit moment in ontwikkeling zijnde nieuwe generatie digitale SLR camera een uitzonderlijke beeldkwaliteit mogelijk maken bij de creatie van innovatieve en expressieve beelden. Aanvullende details, waaronder de productnaam, specificaties en geplande introductiedatum moeten nog worden bepaald. (Zie begeleidend digitale SLR camera persbericht).

* Gecropt naar een APS-H-equivalent (dimensies bedragen circa op 80% verticaal en horizontaal van een 35 mm-volbeeld sensor) bij opnamen in 4K. 

Cinema EOS System: Productoverzicht


spacer
					image
Verdere informatie
Foto's van de EOS C300/C300 PL
Specificatieblad EOS C300
Specificatieblad EOS C300 PL
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek