Rotaform breidt printerpark uit met Océ ColorStream 3500 van Canon

Lelystad, 30 september 2013 – Rotaform Document Services breidt haar printerpark uit met een Océ ColorStream 3500 van Canon. Het bedrijf installeerde in 2011 als eerste in Nederland dit hoogvolume inkjet-systeem. Hierna volgde al snel de plaatsing van een derde ColorStream 3500. Twee werden gekoppeld als twin, waardoor dubbelzijdig printen mogelijk werd. Met de aanschaf van de vierde printer kan ook een tweede dubbelzijdig systeem gecreëerd worden.

Met de ColorStream 3500 is Rotaform in staat aan de snel groeiende behoefte aan dubbelzijdige full colour printproducties te voldoen. Dankzij de aanschaf van de vierde ColorStream 3500 kan het bedrijf nog sneller en kostenefficiënt kwalitatief hoogwaardige printopdrachten verwerken. Rotaform uit Lelystad biedt haar klanten onder andere grafische diensten als Print & Mail, elektronisch factureren, (beveiligd) drukwerk, scannen, response-verwerking en archiveren.

Belangrijke groeimarkt
“Full colour inkjet printen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Deze verschuiving van offset naar full colour printen wordt met name gevoed door een toenemende behoefte aan gepersonaliseerde communicatie. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, was het voor Rotaform noodzakelijk de dubbelzijdige capaciteit uit te breiden. Door te investeren in een vierde Océ ColorStream 3500-printer versterken we onze leidende positie in deze belangrijke groeimarkt”, vertelt Dirk van Oostveen, Commercieel Directeur van Rotaform Document Services.

“Rotaform investeerde twee jaar geleden als eerste bedrijf in Nederland in ons ColorStream-platform. Het is fantastisch te zien dat de vooruitziende blik en ondernemerszin van Rotaform hebben geresulteerd in een derde en nu zelfs een vierde printtoren”, zegt Frank Huigen, Sales Director Professional Printing van Canon Nederland.

Modulaire oplossing voor snelle overgang op kleur
De Océ ColorStream 3000 Twin-serie is een modulaire oplossing en verkrijgbaar in verschillende single- en twin-configuraties. Met dit flexibele systeem kunnen organisaties de printmodus aanpassen aan het tempo waarmee zij op kleur overstappen. Een full colour Océ ColorStream 3000 Twin kan ook worden ingesteld als systeem voor alleen zwart-wit.

Over Rotaform Document Services
Rotaform Document Services is een familiebedrijf dat in 1872 is opgericht en zich heeft gespecialiseerd in fysieke en digitale transactionele klantcommunicatie. Het bedrijf biedt aan klantintensieve organisaties een breed pakket diensten aan, variërend van Print & Mail, e-mailverzending, elektronisch factureren en content management tot (beveiligd) drukwerk, mailroom, scannen, responsverwerking, web response en archiveren. Het bedrijf is gevestigd in Lelystad en maakt deel uit van de Kampert en Helm Beheer groep. Sinds 1997 (ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum) is Rotaform Document Services in het bezit van het predicaat Koninklijk.

Over Canon
Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 277 dochterondernemingen. Dagelijks zijn hier meer dan 198.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op www.canon.nl.

Canon in Professional Print
Voor de grafische markt levert Canon diverse professionele oplossingen voor productie- en proofingdoeleinden. Canon biedt grafici totaaloplossingen met alle benodigde software, service, (commerciële) training, consultancy en aanvullende afwerkings-apparatuur. Canon’s hardware portfolio bestaat uit midvolume zwart-wit productiesystemen, hoogvolume kleurproductiesystemen, geavanceerde kleursystemen voor proofing en kleine oplages, grootformaat roll-to-roll printers tot 260 cm breedte en diverse vlakbed oplossingen.

spacer
					image
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News