Canon Europe, Hunkeler en DATEN_PARTNER GmbH leveren tijdens drupa internationale dagbladen van dezelfde dag

DÜSSELDORF, 1 juni 2016 - Canon Europe en Hunkeler demonstreren middels een samenwerkingsproject op drupa 2016 de realiteit van flexibele, short-run digitale productie van ‘Day A’-dagbladen.

IMG_2848.jpg

Samen produceren de twee ondernemingen dezelfde dag edities van vijf nationale dagbladen - Süddeutsche Zeitung (Duitsland), Hürriyet (Turkije), The Daily Telegraph (Verenigd Koninkrijk), The Sunday Times (Verenigd Koninkrijk) en De Telegraaf (Nederland).

Canon-klant DATEN_PARTNER GmbH, gevestigd in Erkrath bij Düsseldorf, produceert de pagina’s van de dagbladen dagelijks tussen 01.00 en 03.00 ’s ochtends en gebruikt daarvoor de gegevensbestanden die ’s nachts door de uitgevers zijn aangeleverd. De beschikbaarheid en de gegevensvoorbereiding voor het printen werden mogelijk gemaakt door IPS Pressevertrieb GmbH in Meckenheim en Newsprint Italia, Srl, in Milaan.

De pagina’s van de dagbladen worden gesorteerd en gegroepeerd in Canon’s PRISMAproduction workflow software om vervolgens te worden geprint op DATEN_PARTNER GmbH’s Océ ColorStream 3700 inkjet rotatieprinter. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid van de Océ ColorStream 3700 om variabele paginalengtes te drukken door geautomatiseerd inline omschakelen tussen broadsheet- en tabloidformaat. De Océ ColorStream 3700 is in staat om op lichtgewicht media te printen, vandaar de geschiktheid voor digitale productie van dagbladen. Het Canon/ Hunkeler drupa project maakt gebruik van Holmen 72, 52 gsm.

DATEN_PARTNER is een gespecialiseerd producent van documenten en heeft in haar hoogwaardige productiecentrum in Erkrath de capaciteit om dagelijks vijf miljoen documentpagina’s te printen en 2,4 miljoen enveloppen te vullen.

De gedrukte rollen worden door DATEN_PARTNER afgeleverd bij de Hunkeler-stand in hal 8a van Messe Düsseldorf voor live afwerken en sorteren op de Hunkeler Dynamic POPP 7 Newspaper Solution. Dit vindt plaats met snelheden van 150 meter per minuut en de dagbladen zijn dezelfde dag vanaf 10:00 uur ’s ochtends beschikbaar voor bezoekers van de stands van Hunkeler en Canon op drupa. Deze oplossing – met de mogelijkheid om tijdens de productie te schakelen tussen broadsheet- en tabloidbladen – biedt klanten maximale flexibiliteit en productiviteit voor het produceren van een breed scala aan titels en formaten en dat alles met minimale handmatige interventie.

Peter Wolff, Senior Director bij Canon Europe, zegt: “Deze samenwerking tussen Canon, onze klant DATEN_PARTNER en Hunkeler om ‘Day A’ digitale dagbladen te produceren, is een perfect voorbeeld van Canon’s toewijding bij de ondersteuning van klanten. Dit door intelligente, geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die Canon’s geavanceerde digitale printtechnologie en expertise op het gebied van workflows combineren met gespecialiseerde nabewerkingsoplossingen van partners die daarin expert zijn. Het project toont aan hoe innovaties in digitale productie de uitgevers van dag- en weekbladen kunnen helpen met het ontwikkelen van snelle, dynamische en datagestuurde businessmodellen die aansluiten bij de veranderende behoeften van hun lezers naar betere, meer individueel gerichte content.”

spacer
					image
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News