Canon Europe & Zünd Scandinavië tonen prototype van ‘View & Cut’ oplossing voor het automatiseren van de nabewerking van grootformaat prints

Canon Europe, marktleider in imaging solutions, toont in de Functional & Industrial zone van haar stand op drupa 2016 (hal 8a, stand B50) het prototype van een nieuwe oplossing voor workflowautomatisering – voorlopig aangeduid als ‘View & Cut’.

De view & cut-technologie is het resultaat van een samenwerking tussen Canon en Zünd Scandinavië om de nabewerking van prints gemaakt met Canon- grootformaatprinters op Océ ProCut G3 en S3 snij- en freessystemen verder te automatiseren.

De oplossing is uitgerust met Canon’s geavanceerde EOS-imagingtechnologie die zich in een aan het plafond bevestigd systeem bevindt dat de registratiemarkeringen op de geprinte media herkent en automatisch de opdrachten op het snijsysteem identificeert. De view & cut-technologie converteert deze gegevens naar een instructie voor de Océ ProCut Vision software, waarna elke opdracht op het Océ ProCut snijsysteem wordt uitgevoerd op basis van de individuele specificaties voor afwerking van de prints, zoals snijden, rillen en kiss-cut.

Deze co-ontwikkeling van de view & cut-technologie heeft tot doel de handmatige interventie door de operator in de nabewerkingsfase sterk te verminderen en ook om de nabewerking van prints – zowel vellen als rol – gemaakt met één of meer Canon-grootformaatprinters zoveel mogelijk te automatiseren. Deze technologie biedt printbedrijven de mogelijkheid meerdere opdrachten op vellen of rollen te combineren en de nabewerking van deze opdrachten te automatiseren.

Mathew Faulkner, European Marketing Manager voor de Wide Format Group bij Canon Europe, zegt: “Deze fascinerende innovatie laat zien hoe de imaging knowhow van Canon’s cameradivisie in combinatie met onze kennis van grootformaat prints kan leiden tot een daadwerkelijke en pragmatische vooruitgang binnen de meest veeleisende printproductieomgevingen.”

Het portfolio Océ ProCut snij- en freessystemen bestaat uit nauwkeurige, geautomatiseerde snijsystemen die een uitzonderlijk hoge snijkwaliteit, flexibiliteit en productiviteit garanderen bij alle sign- en displaytoepassingen.

De view & cut-technologie is een prototype dat verder wordt doorontwikkeld en is nog niet commercieel verkrijgbaar. Bezoekers van drupa 2016 worden uitgenodigd om op de Canon-stand in hal 8a een live demonstratie bij te wonen en zich te laten informeren.

spacer
					image
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Actuele Feeds
Consumer Imaging News
Business Imaging News
Corporate News