LithoColor BV installeert Canon’s imagePRESS C1+

Hoofddorp, 16 maart 2009 – LithoColor BV - één van de oudste en meest gerenommeerde grafische bedrijven uit Oss - en Canon Nederland hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van Canon’s nieuwste printtechnologie: de imagePRESS C1+. Hiermee begeeft LithoColor zich naast het grootformaat printen voor het eerst op het vlak van digitaal drukken. De nieuwe digitale oplossing stelt LithoColor in staat om digitaal drukwerk met de hoogste kwaliteit en de speciale effecten van clear toner aan te bieden aan haar klanten. LithoColor is één van de vele bedrijven die tijdens de Grafische Vakbeurs in Gorinchem hebben gekozen voor de digitale productieoplossingen van Canon, om zo hun zakelijke ambities te kunnen verwezenlijken.

LithoColor BV is gevestigd in Oss, de stad met de hoogste drukdichtheid per inwoner. Het van oudsher lithografische bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het volledige drukwerksegment en biedt een ontwerp-printservice voor alle denkbare vormen van hoogwaardig drukwerk: van grootformaat prints, huisstijluitingen, brochures en folders tot reclameborden, canvasdoeken, banners en spandoeken. Ook neemt het bedrijf de afwerking (lamineren en plastificeren) voor haar rekening en beschikt zij over een professionele opplakservice.

“Om onze klanten een optimale service te bieden, hebben wij een volledig reclame en drukwerkconcept ontwikkeld waarin wij, naast de traditionele lithografie nu ook digitaal kleinformaat hebben geïntegreerd”, vertelt Mark Simons, algemeen manager van LithoColor BV. “De nieuwe clear toner technologie van imagePRESS C1+ en de uitmuntende kwaliteit van het systeem waren doorslaggevend in onze keuze met Canon in zee te gaan. LithoColor staat bekend om haar vakmanschap en die reputatie moeten wij hoog houden. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk voor uiteenlopende reclame- en printuitingen voor verschillende opdrachtgevers. De revolutionaire imagePRESS C1+ is een zeer consistente digitale printer met een uitzonderlijk kleurbereik en afdrukken die er uitzien en aanvoelen als offset drukwerk, maar dan zonder de bijbehorende kosten.”
De digitale oplossing geeft Simons de mogelijkheid om kleine oplages goedkoper te produceren met aanzienlijk kortere levertijden dan bij normaal drukwerk. Ook het personaliseren van afdrukken met variabele data behoort nu tot de mogelijkheden van het bedrijf uit de drukkersstad.
 
ISO 12647-7 gecertificeerd
“LithoColor is een bekende naam in Oss en omstreken. Als voormalig lithograven weten zij als geen ander hoe professioneel drukwerk eruit moet zien en stellen zij hoge eisen aan digitaal drukwerk”, zegt Professional Print Account Manager Toine Prudon van Canon Business Center in Eindhoven. “Canon’s imagePRESS C1+ is een hoogwaardige printer die is gebaseerd op een aantal revolutionaire technologieën die een uitstekende printkwaliteit – volgens de ISO 12647-7 norm -, een grote flexibiliteit en optimaal gebruikersgemak garanderen.”

Erg belangrijk voor het bieden van toegevoegde waarde is onder meer de clear toner van Canon’s imagePRESS C1+. Hiermee kunnen speciale effecten worden gecreëerd die aan prints een bijzondere dimensie en professionele uitstraling geven: van metallic effect tot spot matt coating en watermerken.

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent ‘samenleven en samenwerken voor het algemeen belang’. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak. Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl.

Canon in Professional Print
Voor de grafische markt levert Canon diverse productie- en proofingsystemen. Professionele hoogvolume zwart-wit systemen, hoogvolume kleursystemen, kleursystemen voor proofing en shortrunopdrachten en grootformaat printers voor productie- en proofingdoeleinden.

 

spacer
					image
Informatie
Persinformatie
Afbeeldingenbibliotheek
Persberichten
Corporate Nieuws
Business Solutions Nieuws
Consumenten Nieuws
Canon Inc. Nieuws