Canon en World Press Photo

Canon is sinds 1992 corporate partner van World Press Photo. De jaarlijkse World Press Photo of the Year competitie staat bekend als ‘s werelds meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten en biedt een unieke en iconische momentopname van wereldwijde gebeurtenissen en momenten uit het dagelijks leven waar ook ter wereld.

Picture_Mads Nissen.jpg   
© Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

Winaar van 2014
De winnende foto van 2014 werd gemaakt door de Deense fotograaf Mads Nissen. Op de winnende foto is homostel Jon en Alex te zien tijdens een intiem moment in Sint-Petersburg, Rusland. Het leven voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wordt steeds moeilijker in Rusland. Seksuele minderheden worden geconfronteerd met juridische en sociale discriminatie, intimidatie en zelfs gewelddadige haatmisdrijven en aanvallen door conservatieve religieuze en nationalistische groeperingen. De foto is onderdeel van een groter project genaamd ‘Homophobia in Russia’, geschoten voor het nieuwsbureau Scanpix in Denemarken. De foto heeft ook de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Contemporary Issues.

Naast de award voor zijn winnende foto krijgt Nissen een geldbedrag van 10.000 euro en een EOS DSLR camera en lens kit. De eerste prijs winnaars in alle categorieën ontvangen een geldprijs van €1500. Daarnaast ontvangen de eerste, tweede en derde prijswinnaars in alle categorieën een jaarboek voorzien van een gepersonaliseerde cover geprint op een Canon grootformaat printer

Tentoonstelling
De winnende foto’s worden tentoongesteld in een expositie die meer dan 100 steden in ruim 45 landen zal aandoen. De eerste World Press Photo tentoonstelling van 2015 opent haar deuren op 18 april 2015 in Amsterdam. De foto’s worden geprint op Océ Arizona vlakbed printers.

Over de World Press Photo competitie
De World Press Photo wedstrijd wordt algemeen erkend als ‘s werelds belangrijkste wedstrijd voor fotojournalistiek en erkenning door World Press Photo is felbegeerd onder fotografen wereldwijd. Voor deze 58ste editie van de wedstrijd stuurden 5.692 professionele fotografen uit 131 landen 97.912 foto’s in.

Onze geavanceerde DSLR camera’s en lenzen en EF lenzen hebben al jarenlang de voorkeur van vele fotojournalisten.

Lees hier meer over onze sponsoractiviteiten

spacer
					image
Europese Sponsoring
WNF
Stichting World Press Photo
De Canon Foundation
World Press Photo-Canon Europe logo