Vrijwilligersdagen

Alle medewerkers van Canon Nederland krijgen een dag per jaar vrij om deel te nemen aan één van de speciaal georganiseerde Canon Vrijwilligersdagen. Gedurende het jaar organiseert Canon Nederland verschillende dagen waarbij Canon vrijwilligers letterlijk de handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

Fotografiedagen kinderziekenhuis
Elk jaar organiseert Canon Nederland een fotodag op de kinderafdelingen van het VU ziekenhuis en het AMC in Amsterdam. Speciaal voor deze dagen stellen wij een aantal camera’s en fotoprinters ter beschikking en uiteraard onze expertise op fotografiegebied. Wij willen op deze dagen kinderen spelenderwijs kennis laten maken met fotografie en ze wat afleiding bieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

Een dagje uit met De Zonnebloem
De Zonnebloem is een organisatie die zicht richt op mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Voor hen is deelname aan het maatschappelijk leven vaak niet meer vanzelfsprekend. De Zonnebloem staat voor deze mensen klaar met mogelijkheden om contacten te leggen en erop uit te trekken door huisbezoek, dagactiviteiten en vakanties. Vrijwilligers van Canon Nederland begeleiden de gasten van De Zonnebloem een paar keer per jaar tijdens verschillende dagactiviteiten, zoals een dagje naar de dierentuin of een bezoek aan Madurodam.  

‘Klussen op de zorgboerderij’
Een vast onderdeel van de Canon vrijwilligersdagen is het klussen op de zorgboerderij. Canon Nederland heeft inmiddels contacten met diverse zorgboerderijen waar kinderen en jongeren in een plezierige en gezonde omgeving een tweede thuis wordt geboden. De ervaring leert dat er vaak volop te klussen is op een zorgboerderij – van tuinieren tot timmerwerk - en daar zetten de Canon vrijwilligers zich graag voor in.

spacer
					image