Fonds Slachtofferhulp

Canon Nederland is één van de founding members van Fonds Slachtofferhulp. Als Canon zijn we trots dat we Founding Member zijn van Fonds Slachtofferhulp. ‘Zorgen voor je medemens’ is een essentieel element Canon’s bedrijfsfilosofie. Fonds Slachtofferhulp helpt onze medemens en draagt bij aan een veiligere samenleving. Daar werkt Canon graag aan mee.

Samen met het Fonds kijken we naar initiatieven om het belangrijke werk van Fonds Slachtofferhulp nog meer in the picture te brengen, letterlijk en figuurlijk. Want een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat weten we bij Canon als geen ander. We weten dat een foto of filmpje belangrijk kan zijn bij het behouden van herinneringen, het overbrengen van emoties, of het creëren van bewustwording. De kracht van het beeld noemen we dat. Deze kracht willen we benutten om het belangrijke werk van Fonds Slachtofferhulp extra onder de aandacht te brengen.
 
Over Fonds Slachtofferhulp
Of het nu gaat om een inbraak, om huiselijk geweld of om een verkeersongeluk: een traumatische gebeurtenis werpt letterlijk een schaduw over het bestaan van het slachtoffer. Alledaagse situaties zijn plotseling doodeng, het zelfvertrouwen daalt en ‘die dag’ kan in sommige gevallen bepalend worden voor de manier waarop mensen in het leven staan.

In Nederland worden ieder jaar ongeveer 4 miljoen mensen slachtoffer van een misdrijf. Bovendien vallen er bijna 800 doden in het verkeer en zijn er 100.000 verkeersgewonden te betreuren. Oude mensen, jonge mensen, mensen met glansrijke carrières en mensen die meer moeite hebben om zich in onze complexe maatschappij staande te houden. Kortom, mensen die simpelweg de pech hadden om op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn. Nog afgezien van emotionele schade en eventueel lichamelijk letsel, worden zij vaak geconfronteerd met ernstige financiële en juridische gevolgen.
Met de steun van Fonds Slachtofferhulp worden jaarlijks duizenden slachtoffers van een misdrijf, verkeersongeval of ramp geholpen om hun leven weer op de rails te krijgen. Wij ondersteunen organisaties die praktische en emotionele hulp bieden, stimuleren wetenschappelijk onderzoek en financieren trajecten die bijdragen aan een veiligere samenleving.

spacer
					image