De achtergrond van Yann

Yann in helicopter De Fransman Yann werd in 1946 geboren en is altijd begaan geweest met de natuur. Op zijn 30e ging hij naar Kenia waar hij het gedrag van leeuwen bestudeerde in het Massai Mara-reservaat. Hier ontdekte hij zijn passie voor fotografie en maakte hij de foto's die in zijn eerste boek, Lions (1983), verschenen. Fotograferen vanuit een heteluchtballon opende zijn ogen voor de schoonheid van de natuur vanuit de lucht.

Na zijn terugkomst in Frankrijk werd Yann fotojournalist en zijn werk werd gepubliceerd in tijdschriften zoals Paris-Match, Life en National Geographic. In 1991 richtte hij Altitude op; een visuele gegevensbank met luchtfoto's van fotografen overal ter wereld. En in 1995 begon hij onder de auspiciƫn van UNESCO aan een ambitieus project: het oprichten van een wetenschappelijke gegevensbank met foto's voor Earth from Above.

Het was voor hem een droom om uitvoerig onderzoek te doen naar de stand van de Aarde aan de vooravond van de 21e eeuw. Yann en zijn team hebben sindsdien over meer dan 150 landen gevlogen en vele duizenden luchtfoto's genomen.

spacer
					image
Earth from Above
Earth from Above
Why Canon sponsors the exhibition
Background on Yann
Equipment used
Reclame & sponsoring
Advertentiecampagnes
Sponsoring
Evenementen Beurzen
Europese Sponsoring
WNF
Stichting World Press Photo
De Canon Foundation