Canon sponsort de UNEP-fotowedstrijd ‘Focus on Your World’

UNEP - Previous winners

Canon Inc. sponsort voor de vierde keer de fotowedstrijd ‘Focus on Your World’. Sinds 1991 heeft het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) met onze steun drie succesvolle wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden brachten bij fotografen overal ter wereld een groter milieubewustzijn teweeg en hebben ook de aandacht van het grote publiek voor hedendaagse milieuproblemen vergroot.

Het thema van dit jaar is 'Celebrating Diversity’ ('Verscheidenheid is een feest'). De organisatoren trachten via dit thema de aandacht te vestigen op onze natuurlijke, culturele en spirituele rijkdommen die we al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen.

De wedstrijd ging op 4 juni, Wereldmilieudag, van start in Tokio. Canon levert een financiële bijdrage. Onze onderneming zorgt voor het prijzengeld en voor sponsoring van evenementen en reclamecampagnes.

"We steunen en sponsoren deze internationale fotowedstrijd van de UNEP met volle overtuiging", zegt Mr. Mitarai. "Aan de ingezonden foto's merken we bij Canon heel goed dat veel mensen overal ter wereld aandacht schenken aan milieuproblemen en dat ze oprecht bezorgd zijn om de toekomst van onze planeet."

In negentien belangrijke steden in alle windstreken van de wereld werd de aftrap gegeven van de grootste internationale fotowedstrijd ooit.

"Onze bedrijfsfilosofie 'kyosei' betekent dat we geloven in een harmonieuze samenleving met de natuur en dat we ervan overtuigd zijn dat het milieu van essentieel belang is voor een duurzame ontwikkeling van onze maatschappij", vult Mr. Mitarai nog aan. "Ik hoop dat de fotografen via hun foto's onze kyosei-filosofie kunnen delen met de wereld."

Wedstrijddatums:
De wedstrijd werd op 5 juni gestart en wordt op 24 oktober 2004 afgesloten. Inzendingen voor of na deze datums worden niet geaccepteerd. Voor inzendingen per post geldt de datum van de datumstempel op de envelop met de fotoprints.

Voor meer informatie over de wedstrijd kunt u terecht op  www.unep-photo.com. Dowload uw deelnameformulier van een van de volgende websites:

Koppeling naar deelnameformulieren:
Wedstrijddeelname:
http://www.unep-photo.com/en/entry/dl_pdf.html

Webdeelname:
http://www.unep-photo.com/en/entry/web_entry.html

Categorieën:
Algemeen
Deelnemers vanaf 25 jaar (op 24 oktober 2004)

Jongeren
Deelnemers van 15 tot 24 jaar (op 24 oktober 2004)

Kinderen
Deelnemers van 14 jaar of jonger (op 24 oktober 2004)

Prijzen:
Algemeen
Goud (één): 20.000 dollar en plak
Zilver (één): 10.000 dollar en plak
Brons (drie): 5000 dollar en plak
Eervolle vermelding (40): plak

Jongeren
Goud (één): 5000 dollar en plak
Zilver (één): 2000 dollar en plak
Brons (drie): 1000 dollar en plak
Eervolle vermelding (40): plak

Kinderen
Goud (één): 2000 dollar en plak
Zilver (één): 1000 dollar en plak
Brons (drie): 500 dollar en plak
Eervolle vermelding (40): plak

Speciale prijs van de UNEP Executive Director (één)
Speciale prijs van Canon (één)

De winnaars van de gouden, zilveren en bronzen plak in elke categorie en de winnaar van de speciale prijs van Canon ontvangen bovendien als extra prijs enkele producten van Canon.

Winnaars worden na de beoordeling op de hoogte gebracht van de resultaten. De jury beoordeelt de inzendingen in de loop van november en december 2004.

Criteria:
Zowel professionele fotografen als amateurs mogen aan de wedstrijd deelnemen. De foto's worden beoordeeld op basis van hun relevantie met het wedstrijdthema. Het gebruik van elk type camera, film of geheugen is toegestaan. Foto's mogen in zwart-wit en kleur zijn. De bekroonde foto's worden tijdens de prijsuitreiking tentoongesteld en kunnen ook bij reizende tentoonstellingen of op internet worden gebruikt.

Prijsuitreiking en tentoonstellingen:
Tijdens de prijsuitreiking in Japan in maart 2005 worden de winnende foto's en de foto's met eervolle vermelding bekend gemaakt. Alleen de volgende winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking:

Goudenprijswinnaar in de categorie Algemeen
Goudenprijswinnaar in de categorie Jongeren
Goudenprijswinnaar in de categorie Kinderen
Winnaar van de speciale prijs van de UNEP Executive Director
Winnaar van de speciale prijs van Canon

Voor de categorieën Jongeren en Kinderen wordt zo nodig ook een van de ouders of een voogd uitgenodigd.

Winnaars dienen de vereiste reisdocumenten zelf te regelen.

spacer
					image
Reclame & sponsoring
Advertentiecampagnes
Sponsoring
Evenementen Beurzen
Europese Sponsoring
WNF
Stichting World Press Photo
De Canon Foundation