Digitale kunst uit de hele wereld

De Canon Digital Creators Contest is een buitengewoon gerenommeerde wedstrijd. Het idee van Canon achter deze wedstrijd was om digitale kunstenaars uitdrukking te laten geven aan hun visie op het gebied van digitale kunst en dit met anderen te delen. In 2000 is een internationaal forum in het leven geroepen met de bedoeling digitale artiesten uit de hele wereld samen te brengen. Dit jaar is de sluitingsdatum voor inzendingen 4 september 2003.

Het doel van de competitie is om in de nieuwe generatie kunstenaars creatieve digitale talenten te ontdekken en te ondersteunen. De winnaars krijgen 20.000 dollar aan Canon-producten en een reis naar Japan aangeboden, terwijl de winnende kunstwerken over de hele wereld worden tentoongesteld. Als dit geen creatieve impulsen uitlokt, wat dan wel?!

Verleden jaar streden 5.025 kunstwerken uit 77 landen overal ter wereld om de hoogste eer. We ontvingen zowel inzendingen uit het verre Haïti als uit Amsterdam, dat hier om de hoek ligt. De strijd wordt gevoerd in vier categorieën: digitale foto's, digitale afbeeldingen/illustratie, digitale films en het Web. Elke categorie kent goud, zilver en brons, evenals eervolle vermeldingen.

De digitale creaties worden beoordeeld door enkele van de beroemdste creatievelingen ter wereld, zoals Jeff Schewe, tomato, Katsura Moshino, Hiroyuki Nakano en Scott Ross.
 

Website van Canon Digital Creators Contest:

spacer
					image
Reclame & sponsoring
Advertentiecampagnes
Sponsoring
Evenementen Beurzen
Europese Sponsoring
WNF
Stichting World Press Photo
De Canon Foundation
CDCC 2003
Canon Digital Creators Contest
Tentoonstellingen