Onze toekomst is hiervan afhankelijk

Verandering van attitude, nieuwe wetten en een toenemend bewustzijn dat talrijke natuurlijke hulpbronnen eindig zijn, betekenen dat we ons in de industrie op een keerpunt bevinden. Beslissers zien in dat de acties die zij nu ondernemen, verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de toekomst. Bij Canon beschouwen we milieubehoud als een fundamenteel onderdeel van onze burgerplicht als bedrijf ten opzichte van de samenleving.

We kweken milieubewustzijn in elk facet van het bedrijf en in elke fase van technologische ontwikkeling, fabricage en marketing. We ontwikkelen producten en processen die een minimale invloed hebben op het milieu. Bij al onze bedrijfsactiviteiten leveren we een bijdrage aan natuurbehoud en milieubescherming op mondiaal niveau. Sinds 2001 wordt onze zorg voor het milieu beschouwd als onderdeel van onze totale bedrijfsvoering.

Onze systemen voor milieubeheer worden gecontroleerd en goedgekeurd door onafhankelijke instanties, en in meer dan 20 fabrieken over de hele wereld voldoen we aan de welbekende norm ISO 14001. Ook zijn we in Duitsland houder van het keurmerk Blaue Engel voor onze kopieerapparaten.

Canon is een pionier op het gebied van recycling. Al ruim tien jaar houden wij ons bezig met de recycling van een verscheidenheid aan producten. Het bedrijf hergebruikt nu meer dan 90% van de producten. Onze doelstelling is de ontwerpsystemen zodanig te wijzigen dat tegen het einde van 2002 producten voor 100% herbruikbaar zijn.

In 2002 hebben we bij Canon Inc. in Tokio het Global Environment Promotion Headquarters opgezet, om zowel de structuur van ons milieubeheer als de ontwikkeling van milieuverwante bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

spacer
					image

Over Canon

Filosofie
Kyosei
Leven volgens onze waarden
Onze toekomst is hiervan afhankelijk
Canon WWF Conservation Partner