Technologie van Canon

Canon is allang niet meer uitsluitend om zijn camera's bekend. Het productengamma omvat naast multifunctionals en documentscanners ook televisielenzen en mask aligners. Canon past hierbij de meest vooruitstrevende technieken toe en is dan ook in geslaagd de afgelopen jaren in de top-3 te blijven van bedrijven die wereldwijd de meeste patenten op hun naam weten te zetten. Veel bezoekers van onze site vragen ons om informatie over de door Canon toegepaste technieken. Op deze pagina staan een aantal links naar Engelstalige informatie hierover. Door middel van animaties wordt uitgelegd hoe een printplaat wordt gemaakt of wat er allemaal komt kijken bij het maken van een print met uw Canon BubbleJet printer.


Bubble Jet-technologie

Bubble Jet is de naam van de bekendste eigen technologie van Canon. In elk spuitmondje van een printkop is een micro-verhitter ingebouwd. De inkt wordt verhit door elektrische stroom direct door de micro-verhitter te leiden, waardoor de inktdruppeltjes onder druk van de warmte uit het spuitmondje spuiten. Dankzij deze technologie kunnen we printers van een uitstekende kwaliteit leveren tegen veel aantrekkelijkere prijzen dan standaard-inkjetprinters die gebruikmaken van piëzo-elektrische apparatuur.

Digitale Compact Camera's

Digitale Compact Camera's Dankzij de veelzijdige digitale camera's van Canon kunt u met elke foto die u neemt de best mogelijke resultaten halen. Een klik op de afbeelding brengt u naar een Engelstalige site met uitleg over de technieken die komen kijken bij de totstandkoming van de digitale fotografie.

Digitale SLR camera's

Digitale Spiegelreflex Camera's Met het EOS-systeem levert Canon een combinatie van hoogpresterende autofocus SLR-camera's en electronic-focus (EF) lenzen van wereldklasse. Met 35mm-digitale camera's is de EOS-serie ook digitaal de eerste keus voor professionele fotografen overal ter wereld.

35mm SLR camera's

Analoge Spiegelreflex Camera's Analoog of digitaal; het EOS-programma staat garant voor een combinatie van hoogpresterende autofocus SLR-camera's en electronic-focus (EF) lenzen van wereldklasse. Via - Engelstalige - animaties en diagrammen wordt getoond hoe een foto tot stand komt.

Scanner-technologie

Scanners maken het mogelijk allerhande beeldmateriaal zoals foto's, maar ook diafilm, om te zetten in digitale bestanden. Bekijk hier via beelden en animaties hoe een scan tot stand komt. Ook de diverse technieken als FARE en LiDE worden hier toegelicht.

Full Color Copiers

Kopieëren in kleur Digitale kleurenapparatuur vergroot de effectiviteit en professionaliteit van uw bedrijfscommunicatie en is hard op weg om de standaard te worden op de werkplek. De informatie op de technologie site doet een poging de gecompliceerde techniek achter de kleurenkopie op begrijpelijke wijze uit te leggen.

Digitale Multi Functionele Printers (MFP's)

Zwart-Wit Multifunctionals Door een van onze all-in-one apparaten op uw netwerk aan te sluiten geeft u uw bedrijf extra krachtig vermogen. Canons digitale iR-producten kunnen niet alleen uw print- en kopieerkosten verminderen, maar zij vormen bovendien een integraal communicatiemiddel, waarmee u kunt faxen, scannen en e-mailen of zelfs naar een database scannen.

Laser Beam Printers (LBP)

Laser Beam Printers De laserprinters van Canon vormen het hoogtepunt van ultraprecieze optische ontwikkeling. Ze produceren vloeiende tekst, nettere randen en duidelijker grijsschalen - tot wel 2400 dpi. Elk model kan parallel, via USB of op een netwerk worden aangesloten. Over hoe een laserprint tot stand komt bestaat veel verwarring. Lees hier het echte verhaal.

Digital Camcorders

Neem de nieuwste camcorders ter hand en "yes, you can".. Zij bieden u stuk voor stuk geavanceerde, gemakkelijke functies, waardoor u een uitmuntende beeldkwaliteit kunt bereiken die alle films een professioneler uiterlijk geven. Kijk op de technologie pagina hoe beelden worden geregistreerd en vastgelegd en welke rol de 'image-stabilizer' techniek hierbij kan spelen.

Mask Aligners

Mask Aligners Canon heeft een naam opgebouwd met kwalitatief uitstekende camera's. De technieken die hierbij worden toegepast worden ook gebruikt bij een heel ander product van Canon; de zogenaamde Mask Aligners. Deze zijn onmisbaar bij de fabricage van halfgeleiders, electronische chips en printplaten.

spacer
					image

Over Canon

Technologie van Canon
Optische technologie
Elektrofotografie (technologie)
Ultraprecisietechnologie
Productietechnologie
Softwaretechnologie
Technologie voor systeemintegratie
Bubble Jet-technologie
Apparatuurtechnologie
Informatie en telecommunicatie
Milieutechnologie
Technologie van de toekomst