Elektrofotografie (technologie)

Elektrofotografie is de beeldproducerende technologie achter faxapparaten voor normaal papier, printers en kopieerapparaten.

In het elektrofotografische proces wordt een lichtgevoelig oppervlak (blootstelling aan licht vermindert de weerstand van het oppervlak) gelijkmatig geladen met statische elektriciteit. Wanneer het oppervlak wordt blootgesteld aan een optisch beeld door middel van licht, wordt een latent of onzichtbaar beeld gevormd vanuit de elektrostatische lading. Daarna wordt toner, een fijn poeder, over het oppervlak verspreid. De toner hecht zich alleen aan de geladen gebieden, waardoor het latente beeld zichtbaar wordt. Vervolgens wordt de toner in het papier gesmolten en is het beeld semi-permanent.

Het revolutionaire NP-systeem vormt een van de belangrijkste beeldtechnologieën en is een van de vele bijdragen die Canon heeft geleverd aan de elektrofotografie, zoals het kopieerapparaat voor gewoon papier, het eerste kopieerapparaat ter wereld met cartridges, de laserprinter en de digitale kleurenprinter. We blijven op dit gebied in technologisch opzicht geschiedenis schrijven. Zo houden we ons momenteel bezig met de verbetering van het uitvoerniveau en de beeldkwaliteit.


Verwante sites

spacer
					image

Over Canon

Technologie van Canon
Optische technologie
Elektrofotografie (technologie)
Ultraprecisietechnologie
Productietechnologie
Softwaretechnologie
Technologie voor systeemintegratie
Bubble Jet-technologie
Apparatuurtechnologie
Informatie en telecommunicatie
Milieutechnologie
Technologie van de toekomst