Apparatuurtechnologie

Zoals een motor voor een auto, is een apparaat een werkend onderdeel van een constructie dat zorgt voor het basisvermogen.

Apparatuur van Canon op het gebied van beeldtechnologie omvat zowel invoer- en verwerkingssystemen als uitvoer- en communicatietechnologieën. Invoerapparaten van Canon strekken zich bijvoorbeeld uit van sensoren in faxapparatuur, scanners, camera's en kopieerapparaten, tot geavanceerde CMOS- en röntgenbeeldsensoren. Toepassingen voor uitvoerapparatuur zijn onder meer LCD-kleurenfilters, die worden gemaakt met behulp van de eigen Bubble Jet-technologie van Canon. Bovendien zal de ontwikkeling van nieuwe halfgeleider-wafers, de basis voor deze apparatuur, binnen korte tijd leiden tot praktische toepassing.

Bij al deze vernieuwingen en de unieke activiteiten van Canon op het gebied van onderzoek en ontwikkeling staat de mens centraal. Apparatuur waarbij de mens centraal staat, is apparatuur die beeldgegevens - die naar verluidt circa 80% van alle informatie uitmaken - op een meer menselijke wijze verwerkt om zo de informatieoverdracht gemakkelijker te maken. Op deze manier probeert Canon mensen te helpen hun eigen communicatiewereld op te bouwen en zo een grotere mate van vrijheid en eigen inbreng te bevorderen.

Verwante sites

spacer
					image
Technologie van Canon
Optische technologie
Elektrofotografie (technologie)
Ultraprecisietechnologie
Productietechnologie
Softwaretechnologie
Technologie voor systeemintegratie
Bubble Jet-technologie
Apparatuurtechnologie
Informatie en telecommunicatie
Milieutechnologie
Technologie van de toekomst