Bubble Jet-technologie

Bubble Jet is de naam van de bekendste eigen technologie van Canon. In elk spuitmondje van een printkop is een micro-verhitter ingebouwd.

De inkt wordt verhit door elektrische stroom direct door de micro-verhitter te leiden, waardoor de inktdruppeltjes onder druk van de warmte uit het spuitmondje spuiten. Dankzij deze technologie kunnen we printers van een uitstekende kwaliteit leveren tegen veel aantrekkelijkere prijzen dan standaard-inkjetprinters die gebruikmaken van piëzo-elektrische apparatuur. Het Bubble Jet-systeem van Canon is een ongeëvenaarde inkjet-afdrukmethode, ontstaan uit de vastberaden pogingen van onze technici om een ideale printer te maken die een ieders dromen op het gebied van beeldbewerking laat uitkomen.

Door onvermoeibaar te streven naar een uiterst snelle en goede inkjet-afdrukmethode heeft Canon verschillende technologische problemen overwonnen en afbeeldingen in kleur met de kwaliteit van foto's mogelijk gemaakt. En weer lopen we ver vooruit op de ontwikkelingen, en wel met de MicroFine Droplet-technologie, een vernieuwing van de Bubble Jet-technologie die in de BJC8200 en enkele andere series is opgenomen. De MicroFine Droplet-technologie combineert een betaalbare en ultranauwkeurige spuitmondfabricage, ontwikkeld op basis van de befaamde optische technologieën van Canon, met een revolutionaire manier van inktafgifte. De MicroFine Droplet-technologie vergroot de toepassingsmogelijkheden van het Bubble Jet-systeem in hoge mate.

De geavanceerde Bubble Jet-technologie van Canon blijft in een voortdurende staat van ontwikkeling. In de toekomst zullen nieuwe verbeteringen een tijdperk inluiden waarin iedereen, waar dan ook, de gewenste tekst en afbeeldingen krijgt, razendsnel en van een uitstekende kwaliteit.


spacer
					image

Over Canon

Technologie van Canon
Optische technologie
Elektrofotografie (technologie)
Ultraprecisietechnologie
Productietechnologie
Softwaretechnologie
Technologie voor systeemintegratie
Bubble Jet-technologie
Apparatuurtechnologie
Informatie en telecommunicatie
Milieutechnologie
Technologie van de toekomst