no consumer

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

EF 24-105mm f/4L IS USM

Wanneer alles draait om hanteerbaarheid en de kwaliteit van het objectief van essentieel belang is, dan staat de L-serie EF 24-105mm f/4L IS USM eenzaam bovenaan als het lichtgewicht standaard zoomobjectief voor de professional.

Voordelen

  • L-serie optica
  • Licht in gewicht, 4,3x zoom
  • f/4 over gehele zoombereik
  • 3-stops Image Stabilizer
  • Super UD en asferische lenselementen
  • Snel autofocus
  • Super Spectra coatings
  • Cirkelvormig diafragma voor aantrekkelijk onscherpe achtergrond
  • Zachte lenskoker en zonnekap

Meer productinformatie

Bekijk Canon EF 24-105mm f/4L IS USM in detail

L-serie kwaliteit


De EF 24-105mm f/4L IS USM is voorzien van Canon precisie-optica die aan de hoogste industrienormen voldoet. De L-serie voor professionals is Canons vlaggeschip en combineert perfecte beeldprestaties en unieke hanteerbaarheid met een stof- en vochtbestendige constructie.

Licht in gewicht


Met een gewicht van slechts 670 g biedt de EF 24-105mm f/4L IS USM een 4,3x zoom in een lichtgewicht body.

Vast diafragma


Zonder variaties in diafragma over het gehele brandpuntbereik kunnen fotografen de belichting instellen op het grootste diafragma en tot 105mm zoomen zonder sluitertijden te verlagen.

Image Stabilizer


De EF 24-105mm f/4L IS USM is uitgerust met Canons 3-stops Image Stabilizer (IS). Ideaal voor fotografie uit de hand, want IS maakt gebruik van sluitertijden met min 3 stops mogelijk zonder dat waarneembare onscherpte optreedt.

Super UD en asferische lenselementen


Het objectief bevat een Super UD (ultra-low dispersion) lenselement van glas om secundaire chromatische aberraties te elimineren en bevat asferische lenselementen om sferische aberraties te corrigeren. Het resultaat is heldere, contrastrijke en onvervormde opnamen over het gehele zoombereik zonder dat langs de randen kleurveranderingen optreden.

Autofocus


Een ring USM (Ultrasone motor) gebruikt ultrasone frequenties om razendsnel en zonder geluid scherp te stellen. Het goede weerstandskoppel zorgt dat exact bij de juiste instelling wordt gestopt. Handmatig scherpstellen is continu mogelijk zonder AF te moeten uitschakelen. Over het gehele zoombereik bedraagt de minimale scherpstelafstand 0,45 m.

Super Spectra coatings


De Super Spectra lenscoatings en de speciaal gevormde lenselementen onderdrukken reflecties en beeldschittering - deze kunnen bij digitale camera’s optreden als gevolg van reflectie van de beeldsensor. Coatings helpen ook de juiste kleurbalans te bereiken en zorgen voor opnamen met een scherper contrast.

Plezierig onscherpe achtergrondEen bijna perfect cirkelvormig diafragma draagt bij aan een gelijkmatige, plezierig onscherpe achtergrond.

Accessoires


Inclusief een kroonbladvormige zonnekap en een zachte lenskoker.

Onderscheidingen

Productspecificaties

Lees meer over de functies en de mogelijkheden van Canon EF 24-105mm f/4L IS USM.

Kan Canon je helpen bij het kiezen van je nieuwe lens?

Canon's lensselectie-tool laat je het hele aanbod van Canon-lenzen zien, en helpt je met het vinden van de perfecte match voor jou en je EOS-camera. 

Vind de perfecte lens

Canon-lensgoeroe

Begrijp de basisprincipes van fotografie en ontdek hoe je met verschillende lenzen je resultaten kunt beïnvloeden.

Lees meer

Canon-lensgoeroe
Irista

irista

Bewaar je foto's veilig en in volledige kwaliteit. Meld je nu aan voor 15 GB gratis opslagruimte.

irista