Support

Feedback

Ter verbetering van onze service, willen wij u vriendelijk verzoeken om een korte enquête op basis van uw ervaring met de ondersteuningswebsite van Canon in te vullen.

Ik wil meedoen

Nee, bedankt

Slideshow_EOS Camera Software

Software en apps voor EOS-camera's

Canon biedt een breed scala aan optionele software en apps, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw EOS DSLR-camera. Op deze pagina vindt u beschrijvingen en koppelingen voor het downloaden van software en apps.

Houd er rekening mee dat op bepaalde oudere EOS-modellen niet alle huidige software voor uw specifieke product kan worden gedownload.

Huidige software

Gebruik de onderstaande koppelingen om beschrijvingen weer te geven voor de huidige reeks beschikbare Canon-software voor uw EOS DSLR-camera -

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) is hoogwaardige software voor het verwerken, weergeven en bewerken van RAW-opnamen voor digitale EOS-camera's. Met DPP kunt u eenvoudig standaard en geavanceerde bewerkings- en afdruktaken uitvoeren op RAW-opnamen. Zo zijn de volgende bewerkingsfuncties beschikbaar: beeldrotatie, witbalanscorrectie, aanpassing van het dynamisch bereik, kleuraanpassing en afstemming van tooncurvekenmerken.

DPP ondersteunt sRGB, Adobe RGB, Wide Gamut RGB en CMS (Color Management System) met het ICC-profiel (International Color Consortium).

U kunt de nieuwste versie van DPP of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie. De handige gebruikershandleiding voor DPP kan ook worden gedownload.

Digital Photo Professional is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

EOS Utility

Met EOS Utility kunt u eenvoudig foto's overbrengen vanaf uw EOS-camera naar uw computer. U kunt alle foto's tegelijk overbrengen of afzonderlijke foto's selecteren. Dit hulpprogramma is ook eenvoudig te integreren met Digital Photo Professional en ImageBrowser EX.

Via EOS Utility kunt u de camera ook op afstand bedienen vanaf uw computer, met de meegeleverde interfacekabel, via Wi-Fi (indien van toepassing) of via een aparte Wireless File Transmitter.

U kunt de nieuwste versie van EOS Utility of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie. De handige gebruikershandleiding voor EOS Utility kan ook worden gedownload.

EOS Utility is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

ImageBrowser EX

Houd er rekening mee dat ImageBrowser EX nu ZoomBrowser EX vervangt.

ImageBrowser EX is een softwareprogramma voor het beheren van foto's die zijn genomen met uw Canon EOS-camera. Via een eenvoudige procedure kunt u bijvoorbeeld foto's downloaden, ordenen, bewerken en zelfs afdrukken of als bijlage verzenden.

U kunt een groot aantal functies van Adobe Photoshop uitvoeren, zoals bijsnijden, JPEG- en RAW-afbeeldingen converteren, en contrast en verzadiging aanpassen. U kunt ook persoonlijke fotoalbums maken en afdrukken, of een panorama maken van meerdere foto's met PhotoStitch (ook meegeleverd).

U kunt Map Utility ook openen via ImageBrowser, zodat u de locatie kunt taggen waar uw foto is genomen. Dit geldt alleen voor EOS-camera's met GPS-functie.

U kunt de nieuwste versie van ImageBrowser EX of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie. De handige gebruikershandleiding voor ImageBrowser EX kan ook worden gedownload.

ImageBrowser EX is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

Picture Style Editor

Picture Style Editor is een softwareprogramma waarmee u uw eigen Picture Style-bestanden kunt maken om uw foto's de gewenste look te geven. Deze Picture Styles kunt u vervolgens tijdens de RAW-verwerkingsstap toepassen op uw foto's, of in uw camera laden en toepassen tijdens het opnemen.

U kunt de nieuwste versie van Picture Style Editor downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie. De handige gebruikershandleiding voor Picture Style Editor kan ook worden gedownload.

Picture Style Editor is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

PhotoStitch

Met PhotoStitch kunt u meerdere foto's van een groot onderwerp selecteren en eenvoudig samenvoegen tot één panorama-afbeelding. Dit hulpprogramma is vooral handig bij het maken van landschapsfoto's die te groot zijn om met de camera vast te leggen.

U kunt de nieuwste versie van PhotoStitch downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie. PhotoStitch is nu ook beschikbaar als onderdeel van ImageBrowser EX.

PhotoStitch is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

EOS Movie Plugin

Met EOS Movie Plugin kan videomateriaal van geselecteerde hoogwaardige Canon EOS-camera's vastleggen en overbrengen naar het Final Cut Pro-bewerkingspakket van Apple.
De plug-in zet EOS-videomateriaal ongeveer twee keer zo snel om in de hoogwaardige codec Apple ProRes 4:2:2 als de standaardconversie van Apple. Daarnaast kunnen gebruikers tijdens het bewerken van de beelden een tijdcode, filmrolnaam en metadata.

U kunt de nieuwste versie van EOS Movie Plugin downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie.

Canon RAW Codec

Canon RAW Codec is een plug-insoftware voor Windows waarmee u Canon RAW-afbeeldingsbestanden kunt importeren en weergeven met programma's als Windows Picture en Fax Viewer.

U kunt de nieuwste versie van Canon RAW Codec downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie.

Gearchiveerde software

Gebruik de onderstaande koppelingen om beschrijvingen weer te geven voor oude software die Canon inmiddels heeft vervangen -

ZoomBrowser EX

Houd er rekening mee dat ZoomBrowser EX nu is vervangen door ImageBrowser EX.

ZoomBrowser EX is een softwareprogramma waarmee u eenvoudig uw foto's kunt beheren en bewerken. U kunt RAW-afbeeldingen verwerken, panorama-afbeeldingen maken en de camera bedienen vanaf uw pc.

Alle functies van ZoomBrowser EX zijn nu beschikbaar in ImageBrowser EX. U kunt dit downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-cameraserie.

Apps

Gebruik de onderstaande koppelingen om beschrijvingen weer te geven voor de huidige reeks beschikbare Canon-apps -

EOS Remote

Canon EOS Remote is een gratis toepassing voor smartphones en tablets met Apple iOS of Android. Wanneer u deze via Wi-Fi verbindt met een Canon EOS DSLR-camera, kunt u vanaf uw smartphone eenvoudig foto's maken en deze direct bekijken.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken die beschikbaar zijn met EOS Remote -

  • Opname- en belichtingswaarden wijzigen, AF-puntposities selecteren, scherpstelling aanpassen en de sluiter vanaf uw smartphone ontspannen
  • Op afstand bladeren door foto's en films, en deze verwijderen en beoordelen
  • Foto's op EOS-camera's opslaan op uw apparaat

Ga voor meer informatie naar onze pagina van EOS Remote.

EOS Companion

Canon EOS Companion is een gratis toepassing voor smartphones en tablets met Apple iOS of Android en biedt een interactieve gids die u door de camerafuncties leidt en uw fotografiekunsten helpt verbeteren.

Houd er rekening mee dat deze app momenteel inhoud bevat die specifiek is voor de EOS 1200D.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken die beschikbaar zijn met EOS Companion -

  • Met een gids voor de knoppen leer je alles over de bediening van de EOS 1200D
  • Ontdek de basisprincipes van DSLR-fotografie met instructievideo's
  • Leer tijdens oefeningen stap voor stap hoe je de principes van de fotografie toepast
  • Vind oplossingen voor veelvoorkomende fotografische problemen

Ga voor meer informatie naar onze EOS Companion-pagina.